Ingrediente
●
Biscuiti simpli
500 g
eu folosesc de obicei biscuiti de casa, sau resturi - iese mai gustos
●
Unt
200 g
in varianta de post - margarina sau chiar unt de cocos sau palmier
●
Lapte
1 pahar
in varianta de post lapte de soia sau apa
●
Esenta de vanilie
1 buc
optional si esenta de rom/cafea
●
Migdale
100 g
foarte bine merg si alunele
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Biscuitii se pun in robot sau masina de tocat carne.
Eu as recomanda masina de tocat carne, pt ca le faramiteaza mai bine si mai uniform.
Pas 2
Deci se paseaza/toaca bine, pana devin faramituri fine.
Pas 3
In acest timp fierbeti laptele si dizolvati in el zaharul.
Pas 4
Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
Pas 5
La faramiturile de biscuiti se adauga cacao si se amesteca bine.
Pas 6
Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului in compozitia de biscuiti.
Pas 7
Adaugam cate putin lapte si amestecam pe parcurs cu lingura sau o spatula. Observati ca biscuitii absorb bine lichidul, dar nu turnati totul o data - pe parcurs, pentru ca biscuitii sunt diferiti si pot absorbi de la caz la caz lichidul. Cand aveti compozitia mai groasa, o lasati 5 minute si apot vedeti ca se face mai uscacioasa, si iar adaugati lapte cu unt, amestecati.
Pas 8
Si dupa ce ati facut compozitia de biscuiti, la urma, adaugati migdalele sau alunele - amestecati.
Pas 9
Pe masa intindeti o bucata mai mare de folie alimentara, presarati pe ea putina nuca de cocos.
Cu o lingura puneti din compozitia de biscuiti pe marginea foliei - sa fie de grosimea unui "salam", chiar putin mai mult.
Pas 10
Rulati strans si presati bine cu degetele sa uniformizati salamul si dupa ce le-ati format pe toate(la mine au fost 3) le puneti la frigider pentru minim 2 ore.
Pas 11
Dupa ce s-a intarit bine il taiati frumos si serviti cum va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)