Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Chiar nu trebuie sa va spun mare lucru despre aceasta reteta - si in varianta simpla si in cea de post este absolut delicios, clasic si sigur va aminteste de dulciurile mamei...

Ingrediente

Biscuiti simpli
500 g
eu folosesc de obicei biscuiti de casa, sau resturi - iese mai gustos
Unt
200 g
in varianta de post - margarina sau chiar unt de cocos sau palmier
Lapte
1 pahar
in varianta de post lapte de soia sau apa
Zahar
0.5 pahare
Esenta de vanilie
1 buc
optional si esenta de rom/cafea
Migdale
100 g
foarte bine merg si alunele
Nuca de cocos
100 g
Cacao pudra
4 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Biscuitii se pun in robot  sau masina de tocat carne.

Eu as recomanda masina de tocat carne, pt ca le faramiteaza mai bine si mai uniform.

Salam de biscuiti - Pas 1
Pas 2

Deci se paseaza/toaca bine, pana devin faramituri fine.

Salam de biscuiti - Pas 2
Pas 3

In acest timp fierbeti laptele si dizolvati in el zaharul.

Salam de biscuiti - Pas 3
Pas 4

Adaugati untul si amestecati pana se topeste.

Salam de biscuiti - Pas 4
Pas 5

La faramiturile de biscuiti se adauga cacao si se amesteca bine.

Salam de biscuiti - Pas 5
Pas 6

Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului in compozitia de biscuiti.

Salam de biscuiti - Pas 6
Pas 7

Adaugam cate putin lapte si amestecam pe parcurs cu lingura sau o spatula. Observati ca biscuitii absorb bine lichidul, dar nu turnati totul o data - pe parcurs, pentru ca biscuitii sunt diferiti si pot absorbi de la caz la caz lichidul. Cand aveti compozitia mai groasa, o lasati 5 minute si apot vedeti ca se face mai uscacioasa, si iar adaugati lapte cu unt, amestecati.

Salam de biscuiti - Pas 7
Pas 8

Si dupa ce ati facut compozitia de biscuiti, la urma, adaugati migdalele sau alunele - amestecati.

Salam de biscuiti - Pas 8
Pas 9

Pe masa intindeti o bucata mai mare de folie alimentara, presarati pe ea putina nuca de cocos.

Cu o lingura puneti din compozitia de biscuiti pe marginea foliei - sa fie de grosimea unui "salam", chiar putin mai mult.

Salam de biscuiti - Pas 9
Pas 10

Rulati strans si presati bine cu degetele sa uniformizati salamul si dupa ce le-ati format pe toate(la mine au fost 3) le puneti la frigider pentru minim 2 ore.

Salam de biscuiti - Pas 10
Pas 11

Dupa ce s-a intarit bine il taiati frumos si serviti cum va place.

Pofta Buna!

Salam de biscuiti - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

nusica
nusica 29 Feb 2012, 07:46

Arata excelent,Lena,e un bun dulce foarte bun,acum,in post,multumim,e bine venita reteta.

AMV
Adriana (AMV) 29 Feb 2012, 09:56

Sotul e mare fan al salamului de biscuiti, dar nu am reusit decat o singura data sa ii fac si nu a fost prea incantat de reteta. O sa o incerc si pe asta.

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 29 Feb 2012, 10:54

Buna Lena,

Migdalele pot fi date prin rasnita, ca sa nu le pun intregi? Sunt cam tari :)

Multumesc,

Diana

lena
Elena (lena) Diana (Diana Pirtac) 29 Feb 2012, 15:11

Poti sa le dai si prin rasnita, dar nu tare - oricum sa stii ca pana a 2-a zi se inmoaie bine si sunt potrivite - sau pune alune, alea sigur sunt mai moi.

crismi
crismi 01 Mar 2012, 12:45

Am  facut salamul de biscuiti , doar ca nu am pus atat de mult unt,iar in loc de migdale am pus nuci,stafide,bucatele de rahat-lucum,coaja rasa de lamaie.A iesit foarte gustos.

Poza mea pentru reteta:
nusica
nusica 01 Mar 2012, 13:01

Lena sa ai o primavara frumoasa,plina de bucurii ,zambete si flori

Ramonik
Ramonik 02 Mar 2012, 08:53

Buna,am facut salamul de biscuiti in varianta de post cu lapte de soia,super  super bun.Multumesc mult pentru reteta.

AMV
Adriana (AMV) 03 Mar 2012, 23:12

 Eu am pus in el ce am avut prin casa: rahat, esenta de rom (din care am scapat cam multisor) si am facut risipa la nuca de cocos

Poza mea pentru reteta:
dianaluiza
dianaluiza 09 Mar 2012, 14:55

super bun a iesit....in sfarsit o reteta "adevarata"...multumesc Lena

Poza mea pentru reteta:
flutureAlb
mihaela zamfir (flutureAlb) 09 Apr 2012, 13:07

buuuuuuuunnnnnnnn

Poza mea pentru reteta:
andreeayalex
andreeayalex 25 Oct 2012, 22:45

buna

andreeayalex
andreeayalex 25 Oct 2012, 22:49

Buna Lena,    si eu vreau sa incerc reteta asta k o vad foarte interesanta....

dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:21

un ii pun esenta de rom,si nu il fac ca si tine tot ca salamul si ceva mai mici.si ca din portia aceasta imi foarte multe cilindre de acestea mici si le presor cu biscuiti farimati sau le ornez cu ciocolata  si le dau la rece .si deasemenea is fff gustoaseeee.mmmmmmmmmmmmmmmmmmm.de ador pofta buna si voua

dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:24

m,si in loc de migdale pun nuci farimate deasemenea

Nota mea pentru reteta:
dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:27

iata o poza

Poza mea pentru reteta:
dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:27

si varianta cu biscuitii

Poza mea pentru reteta:
dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:28

sper sa va placa

lena
Elena (lena) 05 Nov 2012, 12:09

Oau, foarte frumos, interesanta idee

HDorina
HDorina 29 Jun 2013, 22:21

Foarte bun. Puiul meu e inebunit dupa salamul de biscuiti dar fara cocos. Multumesc pt reteta. 

Poza mea pentru reteta:
irinamaria
Irina (irinamaria) 31 Jul 2013, 17:55

In varianta "adulta" eu pun rom in loc de esenta de rom si are succes mare la petreceri. Sau pun stafide la inmuiat in rom si apoi le adaug la compozitie.

Nota mea pentru reteta:
Valeriam
Valeriam 28 Aug 2014, 19:22

Migdalele se pot inlocui cu nuci?

lena
Elena (lena) Valeriam 28 Aug 2014, 19:46

Da, sigur, cu orice fel de nuci.

adriana.b
adriana.b 09 Oct 2014, 20:59

pt lapte se foloseste un pahar de 250 ml sau de 200 ml?

multumesc...

lena
Elena (lena) adriana.b 10 Oct 2014, 18:43

De obicei folosesc pahar clasic, de 250ml.

buruiami
buruiami 04 Jan 2015, 15:05

Prea bun!

Jumatate s-a terminat innainte de a se raci...

Nota mea pentru reteta:
irusy2006
irusy2006 01 Apr 2015, 19:38

Cum se face pentru varianta de post: se pune apa la fiert si incorporez treptat zaharul si dau la o parte cand se ingroasa
si cat inca e cald pun untul?

lena
Elena (lena) irusy2006 01 Apr 2015, 19:41

Urmati exact pasii din reteta, in loc de lapte puneti apa si untul inlocuit cu margarina. Pasii sunt la fel.

irusy2006
irusy2006 01 Apr 2015, 20:38

Multumesc frumos.

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 08 Apr 2015, 00:19

Lena, sugereaza-mi te rog o reteta de buscuiti de casa, ca sa-i pot folosi pentru aceasta reteta!

lena
Elena (lena) 08 Apr 2015, 10:00

De la categoria Biscuiti de pe site, as recomanda biscuitii "Moni" si cei cu vanilie. Sau chiar de post, de ex. cei cu mac si lamaie(puteti omite macul si lamaia).

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 08 Apr 2015, 13:18

Multumesc, Lena!

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 21 Jun 2015, 04:04

Extraordinar !!! Simplu, usor si foarte foarte foarte delicios !!!! Intreaga familie a savurat acest deliciu la desert. Vezi si o portiune din salam feliata cu grija 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristinaIoanaȘuteu382
Cristina Șuteu (CristinaIoanaȘuteu382) 24 Mar 2017, 20:53

Grozav de delicios!Am încercat varianta de post și e grozava!!!

Presupun ca varianta cu lapte si unt e si mai buna:).

Nota mea pentru reteta: