Ingrediente
●
Peste
500 g
aici am folosit cotlet de somon, dar puteti folosi orice peste preferat
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
●
Sare
1 lingura
dupa gustul vostru reglati cantitatea de sare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curatati pestele de solzi si il spalati bine.
Pas 2
Curatati si spalati legumele.
Pas 3
Puneti pestele intr-o cratita si turnati apa, cat sa-l acopere bine. Puneti la fiert, adaugati o ceapa taiata bucati mari si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba faceti focul mic, si lasati 20 de min.
Pas 4
Dupa ce a fiert, treceti pestele cu tot cu supa printr-o sita, sa evitati orice os marunt care ramane in apa.
Supa o turnati inapoi in cratita si o puneti pe foc. Pestele il lasati sa se racoreasca in sita.
Pas 5
Taiati cartofii, morcovii si o jumatate de ceapa cubulete. Adaugati in supa de peste, cand incepe sa fiarba acoperiti cu capac si lasati 30-40 de min pana sunt gata legumele.
Pas 6
Pestele il alegeti de oase, rupeti bucatele mici si adaugati in supa, dupa ce au fiert legumele.
Pas 7
O jumatatea de ceapa o taiati marunt impreuna cu patrunjelul.
Pas 8
Potriviti supa de sare, daca vreti sa o acriti adaugati bors sau suc de lamaie.Puneti verdeata si ceapa maruntita cruda, si stingeti imediat focul. Acoperiti cu un capac cratita si lasati 20-30 de min sa se patrunda toate aromele.
Cantitate:
2 l
(3-4 portii de supa)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)