Ingrediente
●
Foi de plăcintă
1 buc
adică 1 pachet - conține de obicei cam 12-14 foi
●
Zahăr
2 pahare
1 pentru umplutură + 1 pentru sirop - paharul are 250g
●
Ulei de floarea-soarelui
1 pahar
de 250g
●
Praf de copt
20 g
adică 2 plicuri
●
Esență de vanilie
2 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând aveți grijă să decongelați foile de plăcintă.
Apoi pregătim umplutura:
- într-un bol puneți ouăle, iaurtul, 1 pahar de zahăr, uleiul, praful de copt, 1 esență de vanilie.
Pas 2
Amestecați bine compoziția cu un tel și separat într-un alt bol măsurați și puneți 15 linguri din ea.
Pas 3
În bolul mare adăugați macul și amestecați bine.
Pas 4
Acum trecem la montarea prăjiturii.
Numărați foile de plăcintă și le împărțiți în 3 - adică cam câte 4 foi grupate separat.
Într-o tavă adâncă puneți primul strat de foi și neapărat între ele să nu uitați să ungeți cu puțin ulei.
Pas 5
Turnați jumătate din compoziția de mac peste foi.
Pas 6
Urmează al 2-lea set de foi de plăcintă, ungeți cu ulei fiecare foaie.
Pas 7
Turnați cealaltă jumătate din umplutura cu mac, distribuiți pe toată suprafața foilor.
Pas 8
Puneți ultimul strat de foi unse cu ulei între ele.
Deasupra turnați compoziția de iaurt fără mac, cele 15 linguri puse deoparte la început.
Pas 9
Cu un cuțit ușor înțepați prăjitura în câteva locuri.
Dați tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade și lăsați 30-35 de minute. Aveți grijă că se bronzează destul de repede, dar o lăsați totuși măcar 30 de minute să se facă bine înăuntru.
Pas 10
Cât timp se coace prăjitura faceți siropul:
- într-o cratiță puneți 2 pahare de apă, unul de zahăr și esența de vanilie.
- puneți pe foc și amestecați periodic până începe să fiarbă, apoi opriți focul și lăsați la o parte.
Pas 11
Imediat cum scoateți prăjitura din cuptor turnați siropul pe toată suprafața și lăsați să se răcorească bine.
Eu nu am avut răbdare, cam într-o oră deja tăiam din ea și nu-mi venea să cred cât de bună poate fi.....
Pas 12
Porționați și serviți cu mare plăcere - a fost f. apreciată de toată lumea...
Daniela, tot respectul și mii de mulțumiri pentru rețetă, vă pup!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)