Buttermilk Pancakes (Clătite americane cu iaurt) Rețetă VIDEO
Pancakes-urile sunt clătite americane pufoase, moi și foarte fragede. Această rețetă de pancakes este una din cele mai reușite, se fac simplu și rezultatul este excelent. De obicei clătitele americane se servesc cu o bucățică de unt deasupra (când pancakes-urile sunt încă calde), puțină miere, sirop de arțar, sos de ciocolată sau dulceața preferată.
După veți vedea și în VIDEO, un mare plus a acestor clătite este că se coc fără ulei, doar un pic unsă tigaia la început, la prima clătită. Sunt foarte de efect, fragede, și cu siguranță vor scoate multe gemete de bucurie la cei care le gustă.
Aceste ingrediente sunt pentru 7 clătite, deci dacă aveți planuri cu mai mulți mâncăcioși să faceți porție dublă.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
●
Unt
2 linguri
2 linguri unt topit sau ulei
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Făină albă calitate superioară
140 g
●
Sare
0.25 lingurite
adică 1/4 de linguriță
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
jumătate de linguriță
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un vas se pune făina cu sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Se amestecă bine.
Pas 2
În alt vas se amestecă laptele bătut cu ouăle, zahărul, untul și esența de vanilie.
Pas 3
Cu lingura se omogenizează bine această compoziție.
Pas 4
Se adaugă amestecul de făină peste cel de lapte bătut, ouă, etc.
Pas 5
Se amestecă foarte ușor, așa că aluatul să fie cu cocoloașe de făină - se lasă 15-20 de minute să stea.
Foarte important aluatul să fie cu cocoloașe, altfel nu vor fi atât de pufoase.
Pas 6
Peste 15-20 de minute cocoloașele se dizolvă, amestecați bine.
Pas 7
Încingeți bine tigaia și turnați un pic de ulei în ea.
Pas 8
Ștergeți bine cu șervețelul de hârtie, așa se va întinde bine uleiul și se va absorbi excesul de ulei din tigaie.
Pas 9
Cu o lingură mare sau un polonic turnați aluatul în tigaie.
Pas 10
Îl întindeți un pic ca să fie de forma unui cerc cam de 7-10 cm în diametru.
Pas 11
Se coc la foc mediu-mic până deasupra se formează multe bule de aer, observați în poză.
Pas 12
Atunci luați o spatulă și le întoarceți cu mișcări ferme și rapide.
Pas 13
Se mai lasă 1 minut pe foc apoi se scoate clătita din tava și se toarnă următoarea.
Pas 14
Pe parcurs le aranjați una peste alta.
Se servesc calde/fierbinți cu o bucățică de unt deasupra, miere, sirop de arțar, sos de ciocolată, dulceață, etc.
Pas 15
Aici și o secțiune mai de aproape, dovada că s-au mâncat repede și cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(7 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
25 min
Data publicării:
Notă:
5 (26 voturi)