Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
pentru aluat
●
Scortisoara
0.25 lingurite
●
Esenta de vanilie
1 buc
mai puteti adauga si coaja de lamaie rasa
●
Ulei de floarea soarelui
500 ml
pentru prajit
●
Zahar pudra
2 linguri
pentru ornat
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Marul se curata de coaja si se da prin razatoare. Se pune intr-un bol si se adauga smantana, iaurtul si branza.
Pas 2
Apoi adaugati oul, zaharul, uleiul, sarea, scortisoara si esenta de vanilie - amestecati bine compozitia cu un tel sau mixer.
Pas 3
Adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu telul.
Pas 4
Va fi un aluat lichid dar mai gros.
Pas 5
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie sau tuci - aveti grija sa turnati atat ulei cat sa acopere gogosile pana la jumatate.
Cu o lingurita le puneti in uleiul fierbinte si la foc mediu le rumeniti.
Pas 6
Le rumeniti si pe partea cealalta.
Pas 7
Apoi le scoateti pe un prosop de hartie, sa absoarba uleiul din ele.
Pas 8
Ies cam 20-25 de gogosi, le serviti cu ce va place - iaurt, smantana, dulceata, miere, etc.
Pas 9
Aici si o sectiune, foarte reprezentativa - pufoasa si frageda.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(20-30 bucati)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
1 (1 voturi)