Cremă de ou și lapte (Crème Anglaise)
Eu i-aș spune mai mult "Sos de vanilie", pentru că o cremă ar fi ceva mai groasă - dar așa zice rețeta lui Jamie Oliver, deci așa să fie :)
Este un sos foarte fin, gustos și mătăsos - îl puteți folosi la multe rețete - înghețată, budinci, prăjituri, etc.
Îl fac de mai mult timp pentru a face înghețată din el, dar o mică parte este bine de păstrat la congelator pentru a avea un sos de vanilie la o prăjitură cu mere/brânză la îndemână oricând.
Ingrediente
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
500 ml
o puteți înlocui cu lapte
●
Esență de vanilie
1 buc
eu am pus vanilie naturală
●
Gălbenușuri de ou
8 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aici și sursa rețetei, Jamie rules :)
Pas 2
Lapte (și smântâna dulce) se fierbe cu 4 linguri de zahăr și esență de vanilie (vanilie pură).
După ce a fiert luați cratița de pe foc și o lăsați 10-15 minute să se pătrundă aroma de vanilie cu laptele.
Pas 3
Într-un bol separați gălbenușurile și adăugați 2 linguri de zahăr.
Pas 5
Adăugați câte 1 polonic de lapte fierbinte și amestecați bine după fiecare.
Așa încorporați tot laptele.
Pas 6
Puneți acest amestec pe foc și amestecați continuu.
Pas 7
Observați că foarte repede crema devine puțin mai groasă și lucioasă, lipindu-se de spatele lingurii.
În acest moment o luați repede de pe foc!
Dacă ezitați se va brânzi, dar....dacă totuși s-a brânzit - o treceți printr-o sită și ați reparat-o.
Pas 8
Și gata, o serviți și caldă și rece.
Dacă vreți s-o încălziți o puneți pe baie de aburi.
Merge bine și congelată, deci f. practică.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)