Ingrediente
●
Fructe de mare congelate
700 g
o pungă de 500 și încă una de scoici la 200
●
File pangasius congelat
120 g
puteți folosi și proaspăt
●
Smântână dulce 30%
6 linguri
●
Vin alb
1 pahar
eu nu am avut și am pus apă
●
Piper negru măcinat
5 g
din ochi, după gust
●
Praz
1 pahar
jumătate de praz curățat și tăiat rondele, atât partea albă, cât și verde
●
Ulei de măsline
3 linguri
se poate pune și de floarea soarelui
●
Paste
240 g
60g pe porție
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fructele de mare și peștele se decongelează (la mine au fost decongelate din timp).
Într-o tigaie punem uleiul de măsline și prazul la călit puțin
Pas 2
După ce s-a călit puțin prazul, adăugați fructele de mare
Pas 3
Fileul de pangasius tăiat cubulețe
Pas 4
Și paharul de vin, în cazul meu apă, și lăsați să fiarbă și să scadă puțin din lichid
Pas 6
Piperul, și lăsați la îngroșat puțin, sosul nu trebuie să fie nici lichid, nici prea gros, și gata sosul
Pas 7
Între timp ați fiert pastele după timpul indicat pe pachet, le scurgeți și le adăugați peste sos
Pas 8
Amestecați bine și gata bunătatea de paste.
Le puteți servi cu puțină verdeață deasupra și lămâie, eu n-am mai apucat să pun la prezentare și asezonați după cum vă place, pentru că fructele de mare sunt puțin sărate, eu prefer să nu mai pun când le gătesc, își pune fiecare după gust.
Poftă bună!
Cantitate:
2 kg
(aproximativ)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării:
Sursă:
SITE FRANCEZ