Paste cu fructe de mare

S
Paste cu fructe de mare

Nouă ne plac foarte mult fructele de mare, dar simplu și bun sunt în varianta de paste. Sper să vă placă!

Ingrediente

Fructe de mare congelate
700 g
o pungă de 500 și încă una de scoici la 200
File pangasius congelat
120 g
puteți folosi și proaspăt
Smântână dulce 30%
6 linguri
   
Vin alb
1 pahar
eu nu am avut și am pus apă
Piper negru măcinat
5 g
din ochi, după gust
Praz
1 pahar
jumătate de praz curățat și tăiat rondele, atât partea albă, cât și verde
Ulei de măsline
3 linguri
se poate pune și de floarea soarelui
Paste
240 g
60g pe porție

Pași de urmat

Pas 1

Fructele de mare și peștele se decongelează (la mine au fost decongelate din timp).

Într-o tigaie punem uleiul de măsline și prazul la călit puțin

Paste cu fructe de mare - Pas 1
Pas 2

După ce s-a călit puțin prazul, adăugați fructele de mare

Paste cu fructe de mare - Pas 2
Pas 3

Fileul de pangasius tăiat cubulețe

Paste cu fructe de mare - Pas 3
Pas 4

Și paharul de vin, în cazul meu apă, și lăsați să fiarbă și să scadă puțin din lichid

Paste cu fructe de mare - Pas 4
Pas 5

Adăugați smântâna

Paste cu fructe de mare - Pas 5
Pas 6

Piperul, și lăsați la îngroșat puțin, sosul nu trebuie să fie nici lichid, nici prea gros, și gata sosul

Paste cu fructe de mare - Pas 6
Pas 7

Între timp ați fiert pastele după timpul indicat pe pachet, le scurgeți și le adăugați peste sos

Paste cu fructe de mare - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine și gata bunătatea de paste.

Le puteți servi cu puțină verdeață deasupra și  lămâie, eu n-am mai apucat să  pun la prezentare și asezonați după cum vă place, pentru că fructele de mare sunt puțin sărate, eu prefer să nu mai pun când le gătesc, își pune fiecare după gust.

Poftă bună!

Paste cu fructe de mare - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (aproximativ)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:
Sursă: SITE FRANCEZ

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!