Varza calita cu paste

Varza calita cu paste

O reteta usor de realizat, buna si pentru cei care tin post sau nu se prea dau in vant dupa carne, dar totodata merge si cu o pereche de carnaciori prajiti langa. Pastele mai iau din acreala si din saratura verzei.

Ingrediente

Varza murata
1 buc
(potrivita)
Ceapa
3 buc
Paste (melcisori)
200 g
(fara ou)
Ulei
100 ml
Pasta de tomate
4 linguri
Piper boabe
1 lingurite
Foaie de dafin
3 buc
(foi)

Pasi de urmat

1

Luam varza, o spalam bine, o tinem putin in apa rece, dupa care o punem la scurs. Curatam cepele, le taiem mai marisor si le punem impreuna cu uleiul intr-o oala pe foc la calit. Varza scursa o taiem fideluta si o adaugam peste ceapa impreuna cu o cana de apa, piperul boabe si foile de dafin.

2

Tinem varza pe foc cam 15 minute, amestecand dincand in cand, dupa care pentru a scapa de grija ca se prinde o bagam in cuptorul preincalzit. Intre timp fierbem pastele, le scurgem de apa si cand varza este patrunsa, adaugam si pastele.

3

Adaudam si pasta de tomate (diluata in putina apa, daca e nevoie). Amestecam si mai lasam 10-15 minute sa fiarba si cu bulionul.   

       POFTA BUNA !

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 8 bucati (portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:

Comentarii

tiki
tiki 02 nov 2013, 12:02

Buna. Sunt sigura ca multa lume face aceasta mancare,dar nu au postat. Eu le spun taitei cu varza,dar niciodata nu au fost taitei..Am calit mai multa varza si am facut si acest fel, si cu orez si carne tocata, si acuma ma gandesc ce desert sa mai fac cu restul. O zi buna.

Poza mea pentru reteta: