Oua cu legume, in stil turcesc - Menemen

M
Oua cu legume, in stil turcesc - Menemen

Este un ghiveci de legume foarte sanatos si gustos care se poate face la tigaie sau in cuptor. Are mai multe denumiri si se mai spune si Shakshuka si-si are originea in sudul Africii, dar a devenit un fel popular si in Orientul Apropiat sau Mijlociu (Israel, Turcia), Se prepara foarte repede,este considerat un mic dejun, dar poate fi servit si la pranz sau cina, cand ii putem adauga la sfarsit putina branza.

Ingrediente

Oua
3 buc
sau cate doriti
Ceapa
2 buc
Rosii
5 buc
sau o conserva de 400g. cuburi
Ardei
2 buc
rosu/galben/verde
Ulei
2 linguri
Sare
1 lingurita
Piper
0.5 lingurite
Zahar
0.5 lingurite
Iaurt
6 linguri
Usturoi
2 buc
Patrunjel verde
2 linguri
Ardei iute
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa curatata, spalata si taiata Julien si lasam cam 5 minute sa devina transparenta

2

Adaugam si ardeii si amestecam bine, vreo 5 minute, pana se inmoaie.

3

Adaugam rosiile taiate patratele sau 400 gr. cubulete din conserva si amestecam bine.

4

Adaugam si jumatate de lingurita de zahar ca sa mai estompeze acreala de la rosii

5

Punem ardeiul iute taiat cerculete, sare, piper si amestecam.

Lasam sa scada lichidul.

6

Cu o lingura de lemn facem o adancitura si punem 1 ou.

7

Punem pe rand cate oua dorim.

8

Acoperim cu capac si lasam pe soba 5 minute sau in cuptor 10 minute. Ideal ar fi ca albusul sa fie tare si galbenusul moale

 

9

Am facut de mai multe ori si pozele sunt luate din alte momente.

10

Acest Menemen se poate servi cu un sos f. simplu de facut: 6 linguri de iaurt se amesteca cu 2 catei de usturoi zdrobiti si o jumatate de legatura de frunza de patrunjel tocat marut.

11

Acesta este sosul amestecat in care puteti adauga si putina sare.

12

Acesta este preparatul meu, care dupa cum vedeti se face foarte repede dimineata.
POFTA BUNA

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 35 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 20 Oct 2017, 15:25

Buna .La aceasta reteta, dar nu pentru micul dejun, ca e mai de durata, se poate adauga si carne tocata de vita, oaie sau miel. Foarte gusoasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 10 May 2018, 13:16

Delicios!!!!!!😋

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 10 May 2018, 15:51

Da, si eu fac foarte des. Chiar saptamana trecuta cand am fost la copii  am facut.

Poza mea pentru reteta: