Prăjitură cu miere

Prăjitură cu miere

Am încercat o nouă prăjiturică! Cu miere și lămâie! E aromată, cu gust super de miere, are consistența unui chec, dar mai îndesată și puțin lipicioasă. Merge perfect cu lapte ori ceai!

Ingrediente

Faina
225 g
albă sau integrală
Miere
200 ml
Unt
50 g
Oua
2 buc
Lapte
2 linguri
Lamaie
1 buc
sucul și coaja rasă
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Amestec de mirodenii
1 lingurite
vanilie, nucșoară, etc. Eu nu am pus nimic..
Sare
1 buc
cât luăm cu 3 degete
Miere
4 linguri
pt glazură
Apa
2 linguri
pt glazură
Lamaie
1 buc
doar coaja rasă - pt glazură

Pasi de urmat

2

Pregătim îngredientele. Pornim cuptorul la foc mic (160 grade C).

3

Cernem într-un vas făina, sarea, mirodeniile și bicarbonatul.

4

Radem coaja de la lămâie și stoarcem sucul.

5

La foc mic-mic, topim mierea cu bucățica de unt, adăugăm apoi sucul și coaja de la lămâie, amestecând pănă se omogenizează.

6

Ușor răcorit, turnăm amestecul de miere peste amestecul de făină din vas. Amestecăm bine.

7

Batem ouăle cu laptele.

8

Încorporăm încet amestecul de ouă peste cel de făină cu miere.

9

Turnăm amestecul rezultat într-o tavă de cuptor. Eu am folosit o formă de silicon cu diametrul de 18 cm. Am uns-o cu ulei și am tapetat-o cu făină.

10

Băgăm prăjiturica la cuptor pentru circa 40 de minute. 

11

Ea va crește și va deveni elastică atunci când o atingeți. Atenție la cuptor: culoarea dată de miere ne va înșela cu privire la timpul de coacere! Verificați cu o scobitoarea; dacă va ieși curată, înseamnă că e gata!

12

O scoateți din formă și o lăsați vreo 5 minute să se răcorească. Eu am cam ”prăjit-o” puțin.

13

Pregătiți glazura acum. Încălziți mierea cu apa și coaja de lămâie.

14

Înțepați prăjitura peste tot cu o scobitoare/băț de frigăruie. Eu am întors-o cu fundul în sus și așa am înțepat-o. Cu o pensulă, ungeți-o apoi cu amestecul de miere încălzit.

15

O lăsați apoi să se răcească de tot. O întoarceți. O mai puteți unge și deaspura.

16

O feliați. Și o serviți cu maaare poftăăă!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 8 bucati (porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

dynamic1
Mihai (dynamic1) 12 ian 2014, 16:11

Doar o vorba vreau sa spun: timpul de coacere de 40 min este mult prea mare... Eu as sugera sa faceti testul scobitorii undeva la 20-25 min. Prajitura este minunata! Multumim frumos!

Nota mea pentru reteta:
henrietta
henrietta 09 feb 2014, 10:58

Cu o mica redecorare arata fantastic...foarte gustoasa multumesc pentru acest deliciu...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: