Strudel cu dovlecel si speck

Strudel cu dovlecel si speck

Prima data cand am mancat strudelul acesta, am zis ca ceva mai bun nu poate exista in toata gastronomia(eu fiind innebunita si dupa sarat). Asa ca i-am cerut numaidecat reteta prietenei mele, Ana si am incercat-o si eu. Este foarte simplu de preparat(pentru ca folosim foietaj din comert) si foarte, foarte gustos.

Ingrediente

Aluat foietaj
1 buc
Ricotta
250 g
Dovlecel verde
1 buc
Oua
1 buc
Usturoi
1 buc
Speck
100 g
Sare
2 g
Piper
2 g

Instrumente

cutit, tigaie teflon, tava

Pasi de urmat

1

Curatam dovlecelul si il taiem felii subtiri.Totodata curatam si maruntim si usturoiul.

2

Calim dovlecelul cu usturoiul la foc mic in ulei de masline, 5-10 minute(pana se inmoaie dovlecelul).Luam de pe foc  si dam la racit.

3

Pana se raceste dovlecelul,ne ocupam de restul compozitiei.Asfel, batem oul si adaugam sarea si piperul.Am pus 2 grame piper si sare dar cred ca cel mai corect e un praf din fiecare, sau dupa preferinte.Recomand sa nu exagerati cu sarea pentru ca speck-ul este deja sarat.

4

Adaugam ricotta si amestecam bine.

5

Si va arata asa

6

Feliem speck-u( eu l-am cumparat deja feliat subtire,asa ca l-am taiat felii mai mici.)

7

Amestecam speck-ul cu compozitia(5)

8

Cand s-a racit dovlecelul il adaugam si pe el in compozitie.

9

Intindem aluatul foietaj(am cumparat format dreptunghiular)

10

Intindem compozitia  pe jumatate de aluat iar cu cealalta acoperim si presam marginile.

11

Se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 20-30  de minute la 180 grade.

Se taie cand se raceste dupa cum doriti:feliute,patratele...Eu le-am taiat patratele si au iesit cam 8 bucati destul de consistente.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 bucati
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Adriana Teo
Adriana Teo 29 ian 2015, 23:02

Cristina,ma bucur ca iti place si ca ai reusit sa adaptezi reteta.👌👌👌

Cristina 13
Cristina 13 14 iun 2014, 23:58

Adriana, multumesc din suflet pentru o reteta super delicioasa! Eu am adaptat putin ingredientele, deoarece ricotta nu am gasit (nici nu am avut habar pana acum ce e aia :D). Am folosit pasta de branza care se intinde pe paine (Frischkaese) - buna si ieftina si se gaseste pe toate drumurile :). A iesit bestial!

Saru' mana pentru masa!

Nota mea pentru reteta:
Adriana Teo
Adriana Teo 08 apr 2014, 22:55

Cu siguranta gasesti.Mult succes!

Mein Schatz K
Mein Schatz K 08 apr 2014, 22:50

Asa deci,e branza,de mascarpone am auzit,dar de ricotta ba.Eu locuiesc in Germania si sper sa gasesc o varianta nemteasca de ricotta.Multumesc frumos  pentru raspuns ...Danke schön!!!

Adriana Teo
Adriana Teo 08 apr 2014, 22:50

Uite chiar am uitat sa fac poza la ingrediente inainte sa ma apuc de treaba,de acum acesta va fi pasul numarul 1.Mersi de sugestie!

tiki
tiki 08 apr 2014, 22:37

   Ooooo,e mare. Eu am cumparat 1 sambata de la supermarket si are cam o schioapa,dar toti erau asa. Nu stiu din ce tara. Poate al tau e romanesc mai din vara. O sa fac cu 2. Multumesc mult.

Adriana Teo
Adriana Teo 08 apr 2014, 22:29

Mein Schatz K,eu sunt in Italia,reteta este italieneasca am uitat sa precizez.Ricotta este un sortiment de branza produsa in Italia bogata in grasimi si usor indulcita.Este cel mai des folosita in gastronomia traditionala italieneasca.Se aseamana cu urda noastra,deci cred ca poti folosi si urda in loc de ricotta,dar vor fi diferente de gust si chiar consistenta.

Adriana Teo
Adriana Teo 08 apr 2014, 22:21

Tiki,in poza e doar un dovlecel de marime medie.Din pacate e singura poza ,nu se vede prea bine dovlecelul.

Poza mea pentru reteta:
Mein Schatz K
Mein Schatz K 08 apr 2014, 19:55

Suna si arata bine,dar ce este ricotta?

Katrin
Katrin 08 apr 2014, 11:19

Mmmmm ce gustos pare ! Pacat ca am citit reteta fiind flamanda :)) 

Arata toate comentariile