Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curatam dovlecelul si il taiem felii subtiri.Totodata curatam si maruntim si usturoiul.
Pas 2
Calim dovlecelul cu usturoiul la foc mic in ulei de masline, 5-10 minute(pana se inmoaie dovlecelul).Luam de pe foc si dam la racit.
Pas 3
Pana se raceste dovlecelul,ne ocupam de restul compozitiei.Asfel, batem oul si adaugam sarea si piperul.Am pus 2 grame piper si sare dar cred ca cel mai corect e un praf din fiecare, sau dupa preferinte.Recomand sa nu exagerati cu sarea pentru ca speck-ul este deja sarat.
Pas 4
Adaugam ricotta si amestecam bine.
Pas 6
Feliem speck-u( eu l-am cumparat deja feliat subtire,asa ca l-am taiat felii mai mici.)
Pas 7
Amestecam speck-ul cu compozitia(5)
Pas 8
Cand s-a racit dovlecelul il adaugam si pe el in compozitie.
Pas 9
Intindem aluatul foietaj(am cumparat format dreptunghiular)
Pas 10
Intindem compozitia pe jumatate de aluat iar cu cealalta acoperim si presam marginile.
Pas 11
Se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 20-30 de minute la 180 grade.
Se taie cand se raceste dupa cum doriti:feliute,patratele...Eu le-am taiat patratele si au iesit cam 8 bucati destul de consistente.
Cantitate:
8 buc
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)