Strudel cu dovlecel si speck

Strudel cu dovlecel si speck

Prima data cand am mancat strudelul acesta, am zis ca ceva mai bun nu poate exista in toata gastronomia(eu fiind innebunita si dupa sarat). Asa ca i-am cerut numaidecat reteta prietenei mele, Ana si am incercat-o si eu. Este foarte simplu de preparat(pentru ca folosim foietaj din comert) si foarte, foarte gustos.

Ingrediente

Aluat foietaj
1 buc
Ricotta
250 g
Dovlecel verde
1 buc
Oua
1 buc
Usturoi
1 buc
Speck
100 g
Sare
2 g
Piper
2 g

Pasi de urmat

Pas 1

Curatam dovlecelul si il taiem felii subtiri.Totodata curatam si maruntim si usturoiul.

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 1
Pas 2

Calim dovlecelul cu usturoiul la foc mic in ulei de masline, 5-10 minute(pana se inmoaie dovlecelul).Luam de pe foc  si dam la racit.

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 2
Pas 3

Pana se raceste dovlecelul,ne ocupam de restul compozitiei.Asfel, batem oul si adaugam sarea si piperul.Am pus 2 grame piper si sare dar cred ca cel mai corect e un praf din fiecare, sau dupa preferinte.Recomand sa nu exagerati cu sarea pentru ca speck-ul este deja sarat.

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 3
Pas 4

Adaugam ricotta si amestecam bine.

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 4
Pas 5

Si va arata asa

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 5
Pas 6

Feliem speck-u( eu l-am cumparat deja feliat subtire,asa ca l-am taiat felii mai mici.)

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 6
Pas 7

Amestecam speck-ul cu compozitia(5)

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 7
Pas 8

Cand s-a racit dovlecelul il adaugam si pe el in compozitie.

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 8
Pas 9

Intindem aluatul foietaj(am cumparat format dreptunghiular)

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 9
Pas 10

Intindem compozitia  pe jumatate de aluat iar cu cealalta acoperim si presam marginile.

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 10
Pas 11

Se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 20-30  de minute la 180 grade.

Se taie cand se raceste dupa cum doriti:feliute,patratele...Eu le-am taiat patratele si au iesit cam 8 bucati destul de consistente.

Strudel cu dovlecel si speck - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Adriana Teo
Adriana Teo 29 Jan 2015, 23:02

Cristina,ma bucur ca iti place si ca ai reusit sa adaptezi reteta.👌👌👌

Cristina 13
Cristina 13 14 Jun 2014, 23:58

Adriana, multumesc din suflet pentru o reteta super delicioasa! Eu am adaptat putin ingredientele, deoarece ricotta nu am gasit (nici nu am avut habar pana acum ce e aia :D). Am folosit pasta de branza care se intinde pe paine (Frischkaese) - buna si ieftina si se gaseste pe toate drumurile :). A iesit bestial!

Saru' mana pentru masa!

Nota mea pentru reteta:
Adriana Teo
Adriana Teo 08 Apr 2014, 22:55

Cu siguranta gasesti.Mult succes!

Adriana Teo
Adriana Teo 08 Apr 2014, 22:21

Tiki,in poza e doar un dovlecel de marime medie.Din pacate e singura poza ,nu se vede prea bine dovlecelul.

Poza mea pentru reteta:
Mein Schatz K
Mein Schatz K 08 Apr 2014, 19:55

Suna si arata bine,dar ce este ricotta?

tiki
tiki 08 Apr 2014, 13:35

Buna. Aici in poza e numai un singur dovlecel ? Stiu ca exista o specie f.lungi, de acela sa fie?

Adriana Teo
Adriana Teo 08 Apr 2014, 12:15

Katrin,cu atat mai bine.Acum cu siguranta o vei incerca mai repede!

Adriana Teo
Adriana Teo 08 Apr 2014, 12:13

Lena,e atat de gustos! am zis ca e musai sa o postez sa va bucurati si voi de ea.Multumesc pentru aprecieri,astept sa o incercati si voi.Nu sunt foarte multumita de imaginea produsului final,va asigur ca arata mult mai bine in realitate.Eu recunosc ca am taiat strudelul cat inca era cald pentru ca era cam tarzior aseara

Katrin
Katrin 08 Apr 2014, 11:19

Mmmmm ce gustos pare ! Pacat ca am citit reteta fiind flamanda :)) 

lena
Elena (lena) 08 Apr 2014, 08:53

Ce reteta interesanta Adriana! Trebuie neaparat s-o incerc si eu, pare foarte buna. Multumesc pentru postare

Arata toate comentariile