Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Rabarba poate fi mai multa sau mai putina,depinde de tava, de preferinte,Sunt unele mai groase,altele mai subtiri.Deci se spala rabarbara si se curata.Se spala din nou.
Pas 3
Margarina se freaca cu 140 gr.de zahar cu o lingura de lemn.
Pas 4
Se adauga galbenusurile pe rand cate unu.
Pas 5
Apoi se pune faina si se alterneaza cu laptele.
Pas 6
Deci, faina,lapte, mesteci,iarasi faina ,lapte. Mesteci cu lingura de lemn.
Pas 7
Trebuie sa iese un aluat ca o crema-smantana mai groasa,care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si faina. Tava mea are 25/35 cm.
Pas 8
Se pune peste aluat rabarbara taiata patratele una langa alta.
Pas 9
Se introduce la cuptor si se lasa aprox.30 min.sa se coaca cam de trei sfert. Intre timp se bat albusuriele tare cu telul sau mixerul.
Pas 10
Mie imi place sa bat cu telul,deoarece albusurile cresc mai mult, decat cu mixerul care numai amesteca. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga si restul de 170 gr. de zahar, si se continua batutul pana se intaresc din nou.
Pas 11
Cam asa trebuie sa arate albusurile batute.
Pas 12
Se scoate tava din cuptor, trebuie sa fie deasupra putin roz. si se pun cu lingura albusurile batute.
Pas 13
Se intind bine albusurile peste rabarba si se da din nou la cuptor,la foc mic numai sa se usuce albusurile.
Pas 14
Sa prinda o crusta usor roz. Puteti lasa si usa deschisa,numai sa se usuce nu sa se si coloreze.(roz).
Pas 15
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, apoi o taiati buc. cum va plac si se servesc cu mare placere.
Va doresc: POFTA BUNA !
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: