Prajitura cu rabarba

Prajitura  cu  rabarba

Eeee,ce sa va spun? Aceasta este prajitura preferata familiei mele. Cand intreb copiii ce prajitura sa le fac, chiar si iarna cand nu se gaseste rabarba, (de la noi) imi cer acest lucru, Cred ca in fiecare an (adica in vreo 3-4 luni),o fac de 10 ori. Pana acuma am facut-o de 4 ori. Este o prajitura care se face f, usor este racoroasa, gustoasa si destul de aspectoasa. Cred ca majoritatea dintre D-voastra o stiti, dar poate sunt mai tinerele care vor sa vada cum se face.

Ingrediente

Margarina
140 g
Zahar
310 g
Oua
4 buc
Faina alba
250 g
Lapte
100 ml
Praf de copt
1 buc
Rabarba
750 g

Pasi de urmat

1

Rabarba poate fi mai multa sau mai putina,depinde de tava, de preferinte,Sunt unele mai groase,altele mai subtiri.Deci se spala rabarbara si se curata.Se spala din nou.

2

Se taie patratele

3

Margarina se freaca cu 140 gr.de zahar cu o lingura de lemn.

4

Se adauga galbenusurile pe rand cate unu.

5

Apoi se pune faina si se alterneaza cu laptele.

6

Deci, faina,lapte, mesteci,iarasi faina ,lapte. Mesteci cu lingura de lemn.

7

Trebuie sa iese un aluat ca o crema-smantana mai groasa,care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si faina. Tava mea are 25/35 cm.

8

Se pune peste aluat rabarbara taiata patratele una langa alta.

9

Se introduce la cuptor si se lasa aprox.30 min.sa se coaca cam de trei sfert. Intre timp se bat albusuriele tare cu telul sau mixerul.

10

Mie imi place sa bat cu telul,deoarece albusurile cresc mai mult, decat cu mixerul care numai amesteca. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga si restul de 170 gr. de zahar, si se continua batutul pana se intaresc din nou.

11

 Cam asa trebuie sa arate albusurile batute.

12

Se scoate tava din cuptor, trebuie sa fie deasupra putin roz. si se pun cu lingura albusurile batute.

13

Se intind bine albusurile peste rabarba si se da din nou la cuptor,la foc mic numai sa se usuce albusurile.

14

Sa prinda o crusta usor roz. Puteti lasa si usa deschisa,numai sa se usuce nu sa se si coloreze.(roz).

15

Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, apoi o taiati buc. cum va plac si se servesc cu mare placere.

Va doresc: POFTA BUNA !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Prajituri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 21 mai 2014, 09:22

Ce retete interesante Sanda!

Eu am vazut rubarba pe la Metro, se gaseste si pe la piata in sezon?

tiki
tiki 21 mai 2014, 11:55

La multi ani Lena draga, sa fii sanatoasa si sa ai putere sa ne incanti si in viitor cu retetele tale frumoase. Ieri am incaruntit mai tare ca de 3 ori cand sa postez reteta aceea de ciorba imi disparea totul Am vrut sa renunt, dar m-am gandit sa "sparg" odata ouale de acolo. Hahaha. Da,aici la noi e plina piata de rabarba (unii ii spun rubarbar, rabarbura). Si eu am vazut la supermarketuri rabarba, dar acuma iau din piata.(mai exact am si o prietena cu gradina si-mi aduce).Compotul iara este f.bun. Pupici.

timotei
timotei 21 mai 2014, 18:48

Tiki vad totdeauna in store  rubarba da ma intrebam cine mai gateste din betele aceste,da vad ca tu ai facut si prajitura si inca  si compot faci.Bravo tie 

tiki
tiki 21 mai 2014, 21:59

Da,Timotei,aici la noi se face. Se si spune ca este o plata a Ardealului, ea provenind din Asia si America de Nord. (vezi ce documentata sunt?.Hahaha). Poate asa si este, ca eu am dat radacina si in Bucuresti si in Constanta si nu s-a prins. Are numai 16 kcal/100 gr.a petiolului. Este f. bogata in vitamine,mai ales in Vit.C, fosfor, potasiu, Meg, Zn. Se acresc si ciorbele cu ea, la fel ca si cu agrisele. M-as bucura daca ai incerca ca precis nu o sa regreti. Compotul e o minune,dar eu nu prea fac ca trebuie sa pun zahar, si....hahahaha. Numai bine.

timotei
timotei 22 mai 2014, 04:03

Am sa incerc sa  incerc sa acresc ciorba ,caci nu am  borsh acru,am incercat sa fac stareru  pt a umple borsh ,tot de la Lena de pe site,si nu sa primit da cu asta am sa incerc si am sati spun daca imi plac.Thank u pt informatie.

mihaela123
mihaela123 24 aug 2014, 14:30

Se poate folosi unt in loc de margarina? Nu radeti de mine, sunt noua in ale prajituritului...

tiki
tiki 24 aug 2014, 14:39

Hahaha. Rad ca eram chiar aici. Normal ca se poate folosi, chiar e mai bun, dar am zis de margarina ca e mai ieftina. O sa va placa precis. Succes si poate postezi si o poza.

mihaela123
mihaela123 24 aug 2014, 14:53

Multumesc mult!

ETA
ETA 02 mai 2015, 15:07

Super prajitura! Ador rubarba, am făcut- o azi, dar cu 100 ml lapte, aluatul era prea vascos, așa ca am mai adăugat cam 100 ml lapte călduț, iar in loc de praf de copt am pus jumatate plic de drojdie uscata! Poate data viitoare presar puțin zahăr deasupra rubarbei, sa fie mai dulce un pic. Așa e puțin acrisoara, dar super răcoritoare!

Poza mea pentru reteta:
ETA
ETA 02 mai 2015, 15:07

tiki
tiki 02 mai 2015, 18:35

Buna  ETA. Ma bucur ca ti-a iesit si placut. Si eu mai adaug lapte daca e nevoie, Depinde si de faina. Felicitari.

l.e.
l.e. 11 mai 2016, 19:16

noi nu mai consumam marga de 15 ani;este cancerigena;

am o reteta cu :o cana pe treisfert de ulei, una de lapte acru sau iuart;una de zahar, doua oua , praf de copt, doua cani de faina;

se face un alyat ca de chec'

se poate pune albusul batu deasupra; eu nu despart ouale;

fac aluatul cu ouale intregi

se  toarna in tava, apoi se pune rabarbarul trecut prin faina, ca sa nu cada jos; apoi inca o parte de aluat;

este f racoroasa

l.e.
l.e. 11 mai 2016, 19:18

asta ese reteta ce o fac cu fel de fel de fructe

tiki
tiki 12 mai 2016, 12:33

Multumesc pentru reteta. Nici eu  nu mai folosesc margarina ci unt. Dar am scris reteta asa cum o am. Si am mai facut si cu ouale intregi dar pusa toata coca jos apoi rabarbara deasupra, nu la mijloc. Oricum ai face sunt bune.(mai alta schimbare la logare?)