Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Rubarbă poate fi mai multă sau mai puțină, depinde de tavă, de preferințe. Sunt unele mai groase, altele mai subțiri. Deci, se spală rubarba și se curăță. Se spală din nou.
Pas 3
Margarina se freacă cu 140 gr. de zahăr cu o lingură de lemn.
Pas 4
Se adaugă gălbenușurile pe rând câte unu.
Pas 5
Apoi se pune făina și se alternează cu laptele.
Pas 6
Deci, făină, lapte, mesteci, iarăși făină, lapte. Mesteci cu lingura de lemn.
Pas 7
Trebuie să iasă un aluat ca o cremă-smântână mai groasă, care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sau unsă cu ulei și făină. Tava mea are 25/35 cm.
Pas 8
Se pune peste aluat rubarba tăiată pătrățele una lângă alta.
Pas 9
Se introduce la cuptor și se lasă aprox. 30 min. să se coacă cam de trei sfert. Între timp se bat albușurile tare cu telul sau mixerul.
Pas 10
Mie îmi place să bat cu telul, deoarece albușurile cresc mai mult, decât cu mixerul care numai amestecă. După ce albușurile sunt bătute bine se adaugă și restul de 170 gr. de zahăr, și se continuă bătutul până se întăresc din nou.
Pas 11
Cam așa trebuie să arate albușurile bătute.
Pas 12
Se scoate tava din cuptor, trebuie să fie deasupra puțin roz. și se pun cu lingura albușurile bătute.
Pas 13
Se întind bine albușurile peste rubarbă și se dă din nou la cuptor, la foc mic numai să se usuce albușurile.
Pas 14
Să prindă o crustă ușor roz. Puteți lăsa și ușa deschisă, numai să se usuce nu să se și coloreze.(roz).
Pas 15
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească, apoi o tăiați bucăți cum vă plac și se servesc cu mare plăcere.
Vă doresc: POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: