Salata colorata din zucchini

Salata colorata din zucchini

Este o salata sau o garnitura din mai multe feluri de dovlecei. Reteta este simpla si gustoasa. Primind 2 zucchini galbeni, care se gasesc mai rar, am facut aceasta reteta pe care am vazut-o cu ceva timp in urma si mi-a incantat privirea jocul de culori.

Ingrediente

Zucchini verde
1 buc
Zucchini galben
1 buc
Morcovi
1 buc
Ulei de porumb
50 g
Unt
50 g
Sare
10 g
Piper
5 g

Pasi de urmat

Pas 1

     Acestia sunt dovleceii pe care eu i-am folosit. Cam mare disproportia,dar nu am gasit zucchini verde mai mic. Dar l-am taiat in doua pe lung. Vedeti ca am adaugat si un dovlecel "normal", care nu este in reteta originala. Va mai arat si "feliatorul",meu cu care fac si vinetele.

Dovleceii se spala, dar nu se curata ca sunt fragezi. Morcovii se curata. Ar fi bine ca toti sa aiba aceeasi dimensiune, dar ....cum avem.

 

Salata colorata din zucchini - Pas 1
Pas 2

    Aici vedeti toti dovleceii feliati si morcovii. Eu am pus doi ca prea erau multe celelalte. Nu se sareaza acuma ca sa nu lase apa.

 

 

 

Si cel "normal",care nu mi-a incaput in tava de mai sus.

 

Salata colorata din zucchini - Pas 2
Pas 3

 

     

  In reteta se spune sa se caleasca toate feliile in tigaie cu ulei de porumb, care da o culoare f. frumoasa -galbuie- si unt. Eu nu am avut si am calit in ulei de fl.soarelui si unt. Dar vazand cate felii am, si nu le termin pana maine, am calit dovleceii in cuptor in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, si numai morcovii care erau mai tari, i-am calit pe aragaz  la tigaie. Se intorc pe ambele parti si se lasa putin, numai sa se inmoaie.

 

 

Salata colorata din zucchini - Pas 3
Pas 4

  

 

Dupa ce s-au calit, se scot pe servetele absorbante ca sa traga surplusul de ulei. Acuma se sareaza.

 

Salata colorata din zucchini - Pas 4
Pas 5

        

Cand ii aranjati pe farfurie alternati culorile galben-verde-rosu.....,dupa imaginatia fiecaruia si precis va iesi un platou foarte apetisant.

Salata colorata din zucchini - Pas 5
Pas 6

             Faceti ce sos doriti si va place. Aici am facut un sos de mustar: In uleiul din tigaie-tava,daca v-a mai ramas (daca nu puneti altul), 1 lingura de mustar, 1 lingura de smantana, 1 lingurita amidon, 2-3 picaturi de otet balsamic ALB,(eu nu am avut decat...negru,l-am lasat sa-l vedeti), sare, piper. Si-l turnati peste dovlecei. Mai tarziu-nu am mai pozat- am facut si sosul de smantana cu usturoi si verdeata si mi-a placut mai mult.

POFTA BUNA !

Salata colorata din zucchini - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Salate

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 11 Jul 2014, 20:03

Mi se pare apetisanta. Este necesar dovlecel verde ,ca la noi nu se prea gaseste,șau numai pentru aspect? Vreau sa incerc maine,dar nu am dovlecel verrde.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 Jul 2014, 15:03

Eu am raspuns, cam prin 13,dar...acuma vad ca nu a aparut !!!!! Poate e tardiv Lacramioara, dar nu inteleg ce fel de dovlecel nu gasesti? Cel verde deschis (normal ?), sau zucchini? Zucchini trebuie neaparat si inca o culoare, plus morcovul. Succes.