Salata de conopida cu sos

Salata de conopida cu sos

Stiu ca multora nu le place conopida, mai ales fiarta. Nici eu nu ma omor dupa ea, dar in aceasta combinatie cu oua si mustar parca o invioreaza si chiar ca-mi place. Se pregateste foarte simplu si se poate consuma ca aperitiv, sau ca o garnitura langa o friptura. Sosul seamana cu cel de maioneza, dar nu este chiar maioneza clasica. Se face extrem de repede. Este o salata simpla, ieftina, rapida. Luati si savurati.

Ingrediente

Conopida
1 buc
cam de 600 grame
Oua
3 buc
2 intregi si 1 albus
Ulei
125 ml
Suc de lamaie
2 linguri
Mustar
1 lingurite
Patrunjel verde
0.5 buc
o jumatate de legatura
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

De aceste ingrediente avem nevoie. Conopida de marime medie, se spala f.bine,se rupe buchetele si se pune in apa fiertinte cu sare. Se lasa sa fiarba dar nu de tot, sa ramana mai crocanta aprox.10-15 minute. 2 oua de fierb,se taie in 2 si se scot galbenusurile.

2

Pregatim sosul: Intr-un bol zdrobim cele 2 galbensuri ,peste ele pui albusul crud si amesteci, adaugi acuma putina sare si jumatate din cantitatea de ulei. Amesteci bine pana devine ca o maioneza.

 

3

Adaugam mustarul, zeama de lamaie si amestecam. Apoi restul de ulei, si de sare si piperul proaspat macinat. Albusurile se taie patratele mici si se adauga peste sosul format, impreuna cu frunza de partrunjel taiata marunt. Se omogenizeaza foarte bine.

4

Pe o farfurie pui buchetelele de conopida si o acoperi cu sosul de oua cu mustar.

5

Gata si salatica noastra. Nu ca a fost simpla ? Le-am concentrat sa nu scriu atatia pasi, dar sunt sigura ca ati inteles fiind usor de facut. Daca doriti sa o serviti ca aperitiv, puteti zdrobi conopida ,o amestecati cu acest sos si faceti niste tartine.Sau in acest sos (daca nu aveti intalnire),puteti adauga putin usturoi  zdrobit ) Va doresc spor la gatit si

POFTA  BUNA !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Colectii: Salate

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

RuxandraIrina
RuxandraIrina 09 oct 2017, 17:16

Galbenusul crud care a ramas nu-l folosim deloc?

tiki
tiki RuxandraIrina 09 oct 2017, 17:28

Eu am scris sus la ingrediente ca ne trebuie 2 oua intregi si 1 albus. Deci nu folosim galbenusul din al 3-lea ou.

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) tiki 09 oct 2017, 19:42

Il bem ! Crud, face minuni, este un pansament gastric deosebit de eficient.

l.e.
l.e. 09 oct 2017, 21:06

Am facut azi brocoli si telina  cu maioneza, amestecata cu iaurt;

Am pus brocolli crud, taiat marunt. este super; si cred ca i comopida fiind aceeasi familie, ar merge; nu crdeti ? :))

Am dat telina cruda prin razatoarea f mica; am lasat o in apa cu lamie

ca sa nu se oxideze.

Le am amestecat si le am incorporat in maioneza in care am pus iaurt.

Merge f bine si usturoi pt ai da un gust mai picant.

Mirosul de usturoi dispare cu  cateva fire  de frunza de patrunjel.

Foloec ulei de rapita, e f sanatos.