Ingrediente
●
Conopida
1 buc
cam de 600 grame
●
Oua
3 buc
2 intregi si 1 albus
●
Suc de lamaie
2 linguri
●
Patrunjel verde
0.5 buc
o jumatate de legatura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
De aceste ingrediente avem nevoie. Conopida de marime medie, se spala f.bine,se rupe buchetele si se pune in apa fiertinte cu sare. Se lasa sa fiarba dar nu de tot, sa ramana mai crocanta aprox.10-15 minute. 2 oua de fierb,se taie in 2 si se scot galbenusurile.
Pas 2
Pregatim sosul: Intr-un bol zdrobim cele 2 galbensuri ,peste ele pui albusul crud si amesteci, adaugi acuma putina sare si jumatate din cantitatea de ulei. Amesteci bine pana devine ca o maioneza.
Pas 3
Adaugam mustarul, zeama de lamaie si amestecam. Apoi restul de ulei, si de sare si piperul proaspat macinat. Albusurile se taie patratele mici si se adauga peste sosul format, impreuna cu frunza de partrunjel taiata marunt. Se omogenizeaza foarte bine.
Pas 4
Pe o farfurie pui buchetelele de conopida si o acoperi cu sosul de oua cu mustar.
Pas 5
Gata si salatica noastra. Nu ca a fost simpla ? Le-am concentrat sa nu scriu atatia pasi, dar sunt sigura ca ati inteles fiind usor de facut. Daca doriti sa o serviti ca aperitiv, puteti zdrobi conopida ,o amestecati cu acest sos si faceti niste tartine.Sau in acest sos (daca nu aveti intalnire),puteti adauga putin usturoi zdrobit ) Va doresc spor la gatit si
POFTA BUNA !
Cantitate:
4 portii
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: