Salată de conopidă cu sos

Salată de conopidă cu sos

Știu că multora nu le place conopida, mai ales fiartă. Nici eu nu mă omor după ea, dar în această combinație cu ouă și muștar parcă o înviorează și chiar că-mi place. Se pregătește foarte simplu și se poate consuma ca aperitiv, sau ca o garnitură lângă o friptură. Sosul seamănă cu cel de maioneză, dar nu este chiar maioneza clasică. Se face extrem de repede. Este o salată simplă, ieftină, rapidă. Luați și savurați.

Ingrediente

Conopidă
1 buc
cam de 600 grame
Ouă
3 buc
2 întregi și 1 albuș
Ulei
125 ml
   
Suc de lămâie
2 linguri
   
Muștar
1 lingurita
   
Pătrunjel verde
0.5 buc
o jumătate de legătură
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

De aceste ingrediente avem nevoie. Conopida de mărime medie, se spală f.bine, se rupe buchețele și se pune în apă fierbinte cu sare. Se lasă să fiarbă dar nu de tot, să rămână mai crocantă aprox. 10-15 minute. 2 ouă se fierb, se taie în 2 și se scot gălbenușurile.

Salată de conopidă cu sos - Pas 1
Pas 2

Pregătim sosul: Într-un bol zdrobim cele 2 gălbenușuri, peste ele pui albușul crud și amesteci, adaugi acum puțină sare și jumătate din cantitatea de ulei. Amesteci bine până devine ca o maioneză.

 

Salată de conopidă cu sos - Pas 2
Pas 3

Adăugăm muștarul, zeama de lămâie și amestecăm. Apoi restul de ulei, și de sare și piperul proaspăt măcinat. Albușurile se taie pătrățele mici și se adaugă peste sosul format, împreună cu frunza de pătrunjel tăiată mărunt. Se omogenizează foarte bine.

Salată de conopidă cu sos - Pas 3
Pas 4

Pe o farfurie pui buchețelele de conopidă și o acoperi cu sosul de ouă cu muștar.

Salată de conopidă cu sos - Pas 4
Pas 5

Gata și salata noastră. Nu că a fost simplă? Le-am concentrat să nu scriu atâția pași, dar sunt sigură că ați înțeles fiind ușor de făcut. Dacă doriți să o serviți ca aperitiv, puteți zdrobi conopida, o amestecați cu acest sos și faceți niște tartine. Sau în acest sos (dacă nu aveți întâlnire), puteți adăuga puțin usturoi zdrobit. Vă doresc spor la gătit și

POFTĂ BUNĂ!

Salată de conopidă cu sos - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Colecții: Salate

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

RuxandraIrina
RuxandraIrina 09 Oct 2017, 17:16

Galbenusul crud care a ramas nu-l folosim deloc?

tiki
tiki RuxandraIrina 09 Oct 2017, 17:28

Eu am scris sus la ingrediente ca ne trebuie 2 oua intregi si 1 albus. Deci nu folosim galbenusul din al 3-lea ou.

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) tiki 09 Oct 2017, 19:42

Il bem ! Crud, face minuni, este un pansament gastric deosebit de eficient.

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 09 Oct 2017, 21:06

Am facut azi brocoli si telina  cu maioneza, amestecata cu iaurt;

Am pus brocolli crud, taiat marunt. este super; si cred ca i comopida fiind aceeasi familie, ar merge; nu crdeti ? :))

Am dat telina cruda prin razatoarea f mica; am lasat o in apa cu lamie

ca sa nu se oxideze.

Le am amestecat si le am incorporat in maioneza in care am pus iaurt.

Merge f bine si usturoi pt ai da un gust mai picant.

Mirosul de usturoi dispare cu  cateva fire  de frunza de patrunjel.

Foloec ulei de rapita, e f sanatos.