Ingrediente
●
Conopidă
1 buc
cam de 600 grame
●
Ouă
3 buc
2 întregi și 1 albuș
●
Suc de lămâie
2 linguri
●
Pătrunjel verde
0.5 buc
o jumătate de legătură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
De aceste ingrediente avem nevoie. Conopida de mărime medie, se spală f.bine, se rupe buchețele și se pune în apă fierbinte cu sare. Se lasă să fiarbă dar nu de tot, să rămână mai crocantă aprox. 10-15 minute. 2 ouă se fierb, se taie în 2 și se scot gălbenușurile.
Pas 2
Pregătim sosul: Într-un bol zdrobim cele 2 gălbenușuri, peste ele pui albușul crud și amesteci, adaugi acum puțină sare și jumătate din cantitatea de ulei. Amesteci bine până devine ca o maioneză.
Pas 3
Adăugăm muștarul, zeama de lămâie și amestecăm. Apoi restul de ulei, și de sare și piperul proaspăt măcinat. Albușurile se taie pătrățele mici și se adaugă peste sosul format, împreună cu frunza de pătrunjel tăiată mărunt. Se omogenizează foarte bine.
Pas 4
Pe o farfurie pui buchețelele de conopidă și o acoperi cu sosul de ouă cu muștar.
Pas 5
Gata și salata noastră. Nu că a fost simplă? Le-am concentrat să nu scriu atâția pași, dar sunt sigură că ați înțeles fiind ușor de făcut. Dacă doriți să o serviți ca aperitiv, puteți zdrobi conopida, o amestecați cu acest sos și faceți niște tartine. Sau în acest sos (dacă nu aveți întâlnire), puteți adăuga puțin usturoi zdrobit. Vă doresc spor la gătit și
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
4 portii
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării: