Ingrediente
●
Cascaval
300 g
sau parmezan, sau telemea
●
Smantana
400 g
sau iaurt
●
Unt
1 lingura
pentru uns tava
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleceii se spala, se taie cuburi si se pun intr-o strecuratoare. Se sareaza cu 2 lingurite de sare, se amesteca si se lasa 20 de minute ca sa-si lase apa.
Pas 2
Dupa cele 20 de minute ii apasam putin cu mana in strecuratoare sa se mai scurga apa, si-i mutam intr-un bol. Peste ei punem 2 Linguri de pesmet,
Pas 3
Adaugam trei sfert din cascaval, lasand un sfert pentru deasupra.
Pas 4
Adaugam ouale, piperul si daca e cazul si putina sare. Depinde de ce branza ati pus. Telemeaua fiind sarata.
Amestecati bine.
Pas 5
La sfarsit se adauga 400 gr. de samantana sau iaurt.
Cel mai bine e sa adaugati cate 200 din fiecare. Daca puneti numai smantana va fi mai dulce, daca puneti numai iaurt va fi mai acrisoara.
Pas 6
Tava cu dimensiunea de 20/30 cm se unge cu untul si se presara 2 linguri de pesmet. Rasturman in ea tot continutul si nivelam bine. Bagam in cuptorul preincalzit la 180 gr.si lasam 30 minute pentru inceput.
Pas 7
Dupa 30 de minute scoatem si verificam cu o scobitoare daca dovleceii sunt moi, Daca nu, ii mai lasam putin
Pas 8
Daca dovleceii sunt moi punem peste ei restul de cascaval (parmezan, telemea) si reintroducem in cuptor pentru alte 10 minute cat sa prinda o crusta rumena.
Pas 9
Asa arata cand este gata.
Pas 10
Aceasta reteta o puteti face tot timpul anului deoarece dovlecei se gasesc tot timpul.
Va doresc:POFTA BUNA !
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)