Carne brezață de vită cu legume

Carne brezață de vită cu legume

O mâncărică f.bună și simplu de făcut!.

Este o combinație delicioasă de carne de vită cu legume.

Ingrediente

Carne de vită/mânzat
1 kg
   
Ardei roșu
1 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
80 ml
   
Frunză de dafin
2 buc
   
Piper negru(boabe)
6 buc
câteva boabe
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Am pregătit ingredientele.


Carne brezață de vită cu legume - Pas 1
Pas 2

Carnea se taie în cuburi de mărime normală.

Se curăță ceapa și legumele, la dorință puteți folosi o cantitate mai mare de legume.

Carne brezață de vită cu legume - Pas 2
Pas 3

Legumele se taie în cuburi.

Carne brezață de vită cu legume - Pas 3
Pas 4

Într-o tigaie cu fundul gros, se toarnă uleiul și se pune la foc mare și lăsăm să se încingă uleiul.

Se adaugă bucățile tăiate de carne și se prăjesc timp de 5 min la foc mare amestecând cu o lingură de lemn.

 

Carne brezață de vită cu legume - Pas 4
Pas 5

Focul se scade la mijlociu și adăugăm ceapa și se prăjește împreună cu carnea cca 5 min sub capac, dar nu pe deplin acoperit.

Carne brezață de vită cu legume - Pas 5
Pas 6

Când începe să se elimine sucul format de la carne și ceapă, carnea se rumenește se adaugă morcovul și ardeiul, câteva boabe de piper și o frunză de dafin.

Se amestecă toate produsele bine și se rumenesc împreună cam 5-7 min, până sucul format capătă o culoare maronie.

Se prăjește sub capac.

Carne brezață de vită cu legume - Pas 6
Pas 7

Se adaugă o linguriță rasă de sare, se toarnă un pahar și jumate de apă, se amestecă bine și se acoperă cu capac.

Carnea se va înnăbuși cu legumele.

Focul se aprinde mai tare și când începe să fiarbă apa, se dă focul încet și se lasă să fiarbă timp de 20 min.

Gustați carnea, e posibil să fie gata, dacă carnea este mai bătrână, durează mai mult și mai adăugați un pahar de apă și se mai lasă 10 min.

Carne brezață de vită cu legume - Pas 7
Pas 8

Carnea trebuie să fie fragedă și gustoasă.

Puteți servi la masă cu mămăliguță, piure de cartofi sau orez fiert!

Poftă Bună!

Carne brezață de vită cu legume - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 13 Feb 2011, 23:31

O mancare de gospodina adevarata Ellena!

Ellena
Elena (Ellena) 13 Feb 2011, 23:57

Multumesc Lena