Carne brezata de vita cu legume
reteta postata de Elena (Ellena)
O mancarica f.buna si simplu de facut! .
Este o combinatie delicioasa de carne de vita cu legume.
Ingrediente
●
Carne de vita/manzat
1 kg
●
Ulei de floarea soarelui
80 ml
●
Piper negru(boabe)
6 buc
cateva bobite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Am pregatit ingredientele.
Pas 2
Carnea se taie in cuburi de marime normala.
Se curata ceapa si legumele, la dorinta puteti folosi o cantitate mai mare de legume.
Pas 3
Legumele se taie in cuburi.
Pas 4
Intr-o tigaie cu fundul gros, se toarna uleiul si se pune la foc mare si lasam sa se incinga uleiul.
Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 5 min la foc mare amestecand cu o lingura de lemn.
Pas 5
Focul se scade la mijlociu si adaugam ceapa si se prajeste impreuna cu carnea cca 5 min sub capac, dar nu pe deplin acoperit.
Pas 6
Cand incepe sa se elimine sucul format de la carne si ceapa, carnea se rumeneste se adauga morcovul si ardeiul, cateva boabe de piper si o frunza de dafin.
Se amesteca toate produsele bine si se rumenesc impreuna cam 5-7 min, pana sucul format capata o culoare maronie.
Se prajeste sub capac.
Pas 7
Se adauga o lingurita rasa de sare, se toarna un pahar si jumate de apa, se amesteca bine si se acopera cu capac.
Carnea se va innabusi cu legumele.
Focul se aprinde mai tare si cand incepe sa fiarba apa, se da focul incet si se lasa sa fiarba timp de 20 min.
Gustati carnea , e posibil sa fie gata, daca carnea este mai batrana, dureaza mai mult si mai adaugati un pahar de apa si se mai lasa 10 min.
Pas 8
Carnea trebuie sa fie frageda si gustoasa.
Puteti servi la masa cu mamaliguta, piure de cartofi sau orez fiert!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: