Carne brezata de vita cu legume

Carne brezata de vita cu legume

O mancarica f.buna si simplu de facut! .

Este o combinatie delicioasa de carne de vita cu legume.

Ingrediente

Carne de vita/manzat
1 kg
Ardei rosu
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
80 ml
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru(boabe)
6 buc
cateva bobite
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Am pregatit ingredientele.


Carne brezata de vita cu legume - Pas 1
Pas 2

Carnea se taie in cuburi de marime normala.

Se curata ceapa si legumele, la dorinta puteti folosi o cantitate mai mare de legume.

Carne brezata de vita cu legume - Pas 2
Pas 3

Legumele se taie in cuburi.

Carne brezata de vita cu legume - Pas 3
Pas 4

Intr-o tigaie cu fundul gros, se toarna uleiul si se pune la foc mare si lasam sa se incinga uleiul.

Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 5 min la foc mare amestecand cu o lingura de lemn.

 

Carne brezata de vita cu legume - Pas 4
Pas 5

Focul se scade la mijlociu si adaugam ceapa si se prajeste impreuna cu carnea cca 5 min sub capac, dar nu pe deplin acoperit.

Carne brezata de vita cu legume - Pas 5
Pas 6

Cand incepe sa se elimine sucul format de la carne si ceapa, carnea se rumeneste se adauga morcovul si ardeiul, cateva boabe de piper si o frunza de dafin.

Se amesteca toate produsele bine si se rumenesc impreuna cam 5-7 min, pana sucul format capata o culoare maronie.

Se prajeste sub capac.

Carne brezata de vita cu legume - Pas 6
Pas 7

Se adauga o lingurita rasa de sare, se toarna un pahar si jumate de apa, se amesteca bine si se acopera cu capac.

Carnea se va innabusi cu legumele.

Focul se aprinde mai tare si cand incepe sa fiarba apa, se da focul incet si se lasa sa fiarba timp de 20 min.

Gustati carnea , e posibil sa fie gata, daca carnea este mai batrana, dureaza mai mult si mai adaugati un pahar de apa si se mai lasa 10 min.

Carne brezata de vita cu legume - Pas 7
Pas 8

Carnea trebuie sa fie frageda si gustoasa.

Puteti servi  la masa cu mamaliguta, piure de cartofi sau orez fiert!

Pofta Buna!

Carne brezata de vita cu legume - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 13 Feb 2011, 23:31

O mancare de gospodina adevarata Ellena!

Ellena
Elena (Ellena) 13 Feb 2011, 23:57

Multumesc Lena