Ingrediente
●
Tortellini umplut cu cașcaval
250 g
poți folosi și umplut cu bacon, depinde de preferințe
●
Cașcaval ras pentru decor
50 g
poți folosi și formaggio
●
Bacon
100 g
sau șuncă presată
●
Smântână subțire
200 ml
eu aici folosesc smântână lichidă la cutie cu 12% grăsime, acum nu știu ce fel de smântână se mai găsește în țară
●
Ulei de măsline
50 ml
poți folosi foarte bine și ulei de floarea-soarelui, eu gătesc numai cu ulei de măsline
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pui în cratiță apa cu puțină sare și puțin ulei și dai pe foc până începe să fiarbă apa, după care adaugi tortellini și lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, tortellini pui în sită și stropești cu un jet de apă rece și lași la scurs.
Pas 2
Între timp pregătești baconul pe care îl tai felii potrivite. Pui în oală uleiul să se încingă puțin, adaugi baconul și călești 1 minut.
Pas 3
După, adaugi smântâna, sarea și piperul după gust și fierbi circa 2 minute, după care adaugi tortellini și mai dai totul într-un clocot.
Pas 4
Pui în farfurie și ornezi cu cașcaval ras sau formaggio.
Cantitate:
250 g
(tortellini)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)
Sursă:
daniela