Tortellini cu sos alb

Tortellini cu sos alb

Eu fac această rețetă atunci când vreau ceva rapid și gustos.

Ingrediente

Tortellini umplut cu cașcaval
250 g
poți folosi și umplut cu bacon, depinde de preferințe
Cașcaval ras pentru decor
50 g
poți folosi și formaggio
Bacon
100 g
sau șuncă presată
Smântână subțire
200 ml
eu aici folosesc smântână lichidă la cutie cu 12% grăsime, acum nu știu ce fel de smântână se mai găsește în țară
Ulei de măsline
50 ml
poți folosi foarte bine și ulei de floarea-soarelui, eu gătesc numai cu ulei de măsline
Sare, piper
5 g
   
Apă
1 l
   

Pași de urmat

Pas 1

Pui în cratiță apa cu puțină sare și puțin ulei și dai pe foc până începe să fiarbă apa, după care adaugi tortellini și lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, tortellini pui în sită și stropești cu un jet de apă rece și lași la scurs.

 

Tortellini cu sos alb - Pas 1
Pas 2

Între timp pregătești baconul pe care îl tai felii potrivite. Pui în oală uleiul să se încingă puțin, adaugi baconul și călești 1 minut.

Tortellini cu sos alb - Pas 2
Pas 3

După, adaugi smântâna, sarea și piperul după gust și fierbi circa 2 minute, după care adaugi tortellini și mai dai totul într-un clocot.

Tortellini cu sos alb - Pas 3
Pas 4

Pui în farfurie și ornezi cu cașcaval ras sau formaggio.

Tortellini cu sos alb - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g (tortellini)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Sursă: daniela

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

C.Alina
Alina (C.Alina) 28 Apr 2011, 12:40

Arata bine,pana acum chiar ma intrebam cum se face sosul alb.Eu sunt in Italia si mor dupa pastele carbonara,dar in restaurante nu imi place nici la gust nici cum arata :D Ms de reteta,am sa o fac maine la amiaza.

Nota mea pentru rețetă: