Ingrediente
●
Faina
600 g
76 linguri rase
●
Lapte
360 ml
24 linguri
●
Drojdie uscata
2 buc
7g. fiecare plic
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Drojdia se inmoaie in 5-6 linguri de apa calduta si se lasa deoparte.
Pas 2
Intr-un alt vas se pune untul, zaharul si sarea. Peste ele se toarna laptele fierbinte. Se amesteca energic cu telul pana se topesc toate.
Pas 3
Apoi se lasa sa se raceasca pana cand ajunge calduta si atunci se toarna peste compozitia de mai sus drojdia dizolvata, ouale batute si esenta de vanilie.
Pas 4
Omogenizam totul si apoi se adauga treptat faina. Se va obtine un aluat elastic si lipicios. Se lasa la dospit 1 ora intr-un loc cald, sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit, aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin cat sa poata fi manevrat.
Pas 5
Aluatul se intinde cu palmele nu cu sucitorul pentru ca in interior este lipicios. Se decupeaza cu ajutorul unui pahar si al unui dop si se aseaza intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Se mai lasa 20 de minute sa cresca si la urma se ung cu ulei. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Pas 6
Se servesc calde cu ciocolata sau gem. Eu am ales ciocolata si putin caramel.
Cantitate:
30 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: