Gogosi americane (Donuts)

Gogosi americane (Donuts)

Un delicios desert. La fel ca cele americane.

Ingrediente

Faina
600 g
76 linguri rase
Lapte
360 ml
24 linguri
Unt
75 g
Drojdie uscata
2 buc
7g. fiecare plic
Esenta de vanilie
1 buc
Zahar
4 linguri
Sare
1 lingurite
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1


 

Drojdia se inmoaie in 5-6 linguri de apa calduta si se lasa deoparte.

2

Intr-un alt vas se pune untul, zaharul si sarea. Peste ele se toarna laptele fierbinte. Se amesteca energic cu telul pana se topesc toate.

3

Apoi se lasa sa se raceasca pana cand ajunge calduta si atunci se toarna peste compozitia de mai sus drojdia dizolvata, ouale batute si esenta de vanilie.

4

Omogenizam totul si apoi se adauga treptat faina. Se va obtine un aluat elastic si lipicios. Se lasa la dospit 1 ora intr-un loc cald, sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit, aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin cat sa poata fi manevrat.

5

Aluatul se intinde cu palmele nu cu sucitorul pentru ca in interior este lipicios. Se decupeaza cu ajutorul unui pahar si al unui dop si se aseaza intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Se mai lasa 20 de minute sa cresca si la urma se ung cu ulei. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.

6


 

Se servesc calde cu ciocolata sau gem. Eu am ales ciocolata si putin caramel.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

Comentarii

MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 15 oct 2012, 14:25

Foarte bune si pufoase! Eu n-am stiut cat aluat sa un in forma si probabil fiind mai mult decat trebuia nu a mai iesit gaura de la gogoasa, asa ca le-am transformat in .... floricele cu gem. Merg de minune si se termina..... imediat. Aveti aici si dovada. 

Poza mea pentru reteta:
MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 15 oct 2012, 14:25

Si aici gata umplute. Bune si calde si reci. 

Poza mea pentru reteta:
Draculina969
Draculina969 11 sep 2013, 19:28

arata foarte bine!:)

dar ce facem daca avem doar drojdie proaspata?

Me.O
Me.O 05 mai 2014, 01:31
eduardu
Eduardu (eduardu) 13 sep 2014, 21:51

buna seara.deci am adaugat faina si mi se pare aluatul foarte moale!daca l-as rasturna acum pe masa ar curge.asa de moale trebuie sa fie?si dupa ce va sta la dospit se va mai intari putin?macar cat sa stea locului,sa nu-l culeg de sub masa!