Ingrediente
●
Linte maro fiartă
400 g
●
Mazăre verde congelată
250 g
●
Morcovi
2 buc
sau unul mai mare
●
Ardei gras roșu
1 buc
sau 100g
●
Ceapă albă
1 buc
sau praz
●
Supă de carne
1 l
sau apă
●
Ulei de măsline
3 linguri
sau de floarea soarelui
●
Sare, piper, boia dulce
1 lingurita
după gust
●
Busuioc, cimbru
1 lingurita
verzi ar fi mai bune
●
Sos de roșii
3 linguri
sau bulion
●
Ouă fierte
3 buc
câte unul pentru fiecare persoană
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele, spălăm și curățăm legumele. Lintea trebuie fiartă înainte [dar nu mult să nu se zdrobească] eu aici am folosit din borcan gata fiartă.
Pas 2
Șunca se taie fâșii sau cum vă place vouă.
Ceapa se taie mărunt, iar morcovii și ardeii cubulețe un pic mai mari; așa se văd bucățile în mâncare, dacă le tăiem foarte mărunt se înmoaie prea tare.
Pas 3
Punem uleiul în cratiță și când este cald punem șunca și o călim un pic, amestecăm să nu se ardă.
Pas 4
Adăugăm ceapa și morcovii, amestecăm 1-2 minute și punem capacul. Lăsăm să se scadă bine ceapa.
Pas 5
După ce s-au înăbușit bine ceapa și morcovii adăugăm ardeii, amestecăm, condimentăm după gust. Lăsăm și ardeii să se călească un pic...
Pas 6
...și punem mazărea direct congelată, fierbe mai bine așa. Amestecăm și punem capacul, lăsăm până se dezgheață de tot mazărea.
Pas 7
Punem sosul de roșii și boiaua, turnăm supa sau apa caldă [nu fierbinte ca se zbârcește mazărea].
Pas 8
Lichidul trebuie să acopere bine toate legumele sau depinde cum vreți să rămână la final, mai zemoasă sau mai consistentă. Se fierbe la foc mic câteva minute. Eu nu pun niciodată făină.
Pas 9
Lintea se pune la final pentru că fiind fiartă nu trebuie decât să se amestece bine toate aromele, amestecăm și vedem consistența, se mai poate pune lichid și condimente după gust.
Pas 10
Ierburile aromate se pun întotdeauna doar la sfârșit, dacă le punem mai repede se fierb prea mult și se pierde toată aroma. Dacă nu vă place busuiocul puteți pune foi de dafin.
Pas 11
Ouăle fierte se curăță și se taie în patru, se pun direct în farfurie câte un ou pentru fiecare persoană.
POFTĂ BUNĂ.
Cantitate:
2 l
(4-6 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării: