Linte cu mazăre verde

Linte cu mazăre verde

O mâncare ușoară și hrănitoare, mai ales când este frig. Lintea conține mult fier așa că merge o dată pe săptămână. Eu pun și la salate și în legume gen ghiveci și chiar la supe. Acum se găsește de mai multe feluri și în România, doar că trebuie știut bine timpul de fierbere [nu trebuie ținută la înmuiat înainte de fierbere].

Ingrediente

Linte maro fiartă
400 g
   
Mazăre verde congelată
250 g
   
Morcovi
2 buc
sau unul mai mare
Ardei gras roșu
1 buc
sau 100g
Ardei verde
1 buc
   
Ceapă albă
1 buc
sau praz
Șuncă cu slănină
100 g
   
Supă de carne
1 l
sau apă
Ulei de măsline
3 linguri
sau de floarea soarelui
Sare, piper, boia dulce
1 lingurita
după gust
Busuioc, cimbru
1 lingurita
verzi ar fi mai bune
Sos de roșii
3 linguri
sau bulion
Ouă fierte
3 buc
câte unul pentru fiecare persoană

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele, spălăm și curățăm legumele. Lintea trebuie fiartă înainte [dar nu mult să nu se zdrobească] eu aici am folosit din borcan gata fiartă.

Linte cu mazăre verde - Pas 1
Pas 2

Șunca se taie fâșii sau cum vă place vouă.

Ceapa se taie mărunt, iar morcovii și ardeii cubulețe un pic mai mari; așa se văd bucățile în mâncare, dacă le tăiem foarte mărunt se înmoaie prea tare.

Linte cu mazăre verde - Pas 2
Pas 3

Punem uleiul în cratiță și când este cald punem șunca și o călim un pic, amestecăm să nu se ardă.

Linte cu mazăre verde - Pas 3
Pas 4

Adăugăm ceapa și morcovii, amestecăm 1-2 minute și punem capacul. Lăsăm să se scadă bine ceapa.

Linte cu mazăre verde - Pas 4
Pas 5

După ce s-au înăbușit bine ceapa și morcovii adăugăm ardeii, amestecăm, condimentăm după gust. Lăsăm și ardeii să se călească un pic...

Linte cu mazăre verde - Pas 5
Pas 6

...și punem mazărea direct congelată, fierbe mai bine așa. Amestecăm și punem capacul, lăsăm până se dezgheață de tot mazărea.

Linte cu mazăre verde - Pas 6
Pas 7

Punem sosul de roșii și boiaua, turnăm supa sau apa caldă [nu fierbinte ca se zbârcește mazărea].

Linte cu mazăre verde - Pas 7
Pas 8

Lichidul trebuie să acopere bine toate legumele sau depinde cum vreți să rămână la final, mai zemoasă sau mai consistentă. Se fierbe la foc mic câteva minute. Eu nu pun niciodată făină.

Linte cu mazăre verde - Pas 8
Pas 9

Lintea se pune la final pentru că fiind fiartă nu trebuie decât să se amestece bine toate aromele, amestecăm și vedem consistența, se mai poate pune lichid și condimente după gust.

Linte cu mazăre verde - Pas 9
Pas 10

Ierburile aromate se pun întotdeauna doar la sfârșit, dacă le punem mai repede se fierb prea mult și se pierde toată aroma. Dacă nu vă place busuiocul puteți pune foi de dafin.

Linte cu mazăre verde - Pas 10
Pas 11

Ouăle fierte se curăță și se taie în patru, se pun direct în farfurie câte un ou pentru fiecare persoană.

 POFTĂ BUNĂ.

Linte cu mazăre verde - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4-6 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 17 Feb 2011, 19:25

Trebuie sa fie buna, chiar nu m-am gandit s-o combin cu linte, trebuie de incercat - merge mai ales in post.

Ellena
Elena (Ellena) 17 Feb 2011, 23:37

Eu stiu ca lintea are gust asemanator cu mazarea. Chiar am gatit si am si mancat mancarica de linte si nu e mare diferenta...dar linte cu mazare chiar nu am mancat

spiriduena
elena (spiriduena) 19 Feb 2011, 00:25

Chiar ca mazarea nu are gust,poate lintea verde da,este buna si fara mazare doar ca eu daca fac fara mazare si ou, fetita nu o mai mananca.