Caracatita a la Luciana
reteta postata de Elena (Ellena)
A sosit monentul si de delicatese.
O reteta italiana absolut delicioasa cu un gust deosebit!
Recomand cu mare incredere!
Ingrediente
●
Caracatita
4 buc
800-900 g de talie medie sau cateva mai mici.
●
Patrunjel verde
1 buc
cateva fire
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Curatam si spalam bine caracatitele.
Pas 3
Caracatitele spalate se pun in oala cu supresiune impreuna cu usturoiul patrunjelul intreg, ardeiul iute, 7-8 linguri cu ulei de masline, sare si optional o jumatate de pahar de vin alb.
Inchidem oala si punem oala pe foc mic pentru o ora.
P.S - daca nu aveti oala cu supresiune puteti lua o bucata mare de hartie de copt cat gura la oala in care fierbeti caracatitele si o puneti deasupra pe gura oalei apoi puneti un capac fix care sa intre in oala.
Pas 4
Se opreste focul dupa o ora si se lasa sa se raceasca.
Se servesc alaturi de paine prajita unsa cu un catel de usturoi.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: