Caracatita a la Luciana

Caracatita a la Luciana

A sosit monentul si de delicatese.

O reteta italiana absolut delicioasa cu un gust deosebit!

Recomand cu mare incredere!

Ingrediente

Caracatita
4 buc
800-900 g de talie medie sau cateva mai mici.
Usturoi
2 buc
2 catei
Patrunjel verde
1 buc
cateva fire
Ardei rosu iute
1 buc
Ulei de masline
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele.

Caracatita a la Luciana - Pas 1
Pas 2

Curatam si spalam bine caracatitele.

Caracatita a la Luciana - Pas 2
Pas 3

Caracatitele spalate se pun in oala cu supresiune impreuna cu usturoiul  patrunjelul intreg, ardeiul iute, 7-8 linguri cu ulei de masline, sare si optional o jumatate de pahar de vin alb.

Inchidem oala si punem oala pe foc mic pentru o ora.

P.S - daca nu aveti oala cu supresiune puteti lua o bucata mare de hartie de copt cat gura la oala in care fierbeti caracatitele si o puneti deasupra pe gura oalei apoi puneti un capac fix care sa intre in oala.

 

Caracatita a la Luciana - Pas 3
Pas 4

Se opreste focul dupa o ora si se lasa sa se raceasca. 

Se servesc alaturi de paine prajita unsa cu un catel de usturoi.

 

Pofta Buna!

Caracatita a la Luciana - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Colectii: Mancaruri cu PESTE

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

spiriduena
elena (spiriduena) 21 Feb 2011, 00:02

Trebuie precizat ca asa se fierb caracatitele mici, care sunt o alta specie decat cele mai mari si care necesita un cu totul alt timp si mod de fierbere.Caracatita daca se fierbe prea mult se intareste si se face ca guma, daca nu este fiarta deajuns  este tare.Acestea mici eu le fac direct fara sa le mai fierb.

Ellena
Elena (Ellena) 21 Feb 2011, 14:51

Spiriduena asta e o reteta italiana, in acest mod se gatesc aceste caracatite.Daca observi in poza, nu sunt mici inainte de fierbere! S-au strans la fiert! Si una mare se strange cand o fierbi!

Fiecare le gateste in modul lui! Dar eu nu as manca o caracatita cruda!

spiriduena
elena (spiriduena) 21 Feb 2011, 16:58

Ellena, sper ca nu te-ai suparat eu nu am spus ca nu este bine cum ai facut tu, clar ca sunt retete diverse; am precizat doar cum se fierbe caracatita(am invatat si eu aici de la o prietena ), eu cea mare o cumpar gata fiarta ,iar cele mici le PREPAR fara sa le fierb in prealabil, crude nici nu se pot consuma.Este adevarat ca ale tale sunt maricele, eu aleg mai micute .