Ingrediente
●
Ouă
3 buc
gălbenușul pt. aluat
●
Unt
200 g
sau margarină
●
Făină albă calitate superioară
400 g
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Zahăr
150 g
pt.umplutură
●
Nucă de cocos
150 g
și cele trei albușuri
●
Gem (dulceață)
1 buc
un borcănel
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele pt. aluat. Punem drojdia în laptele călduț și lăsăm cinci minute. Amestecăm gălbenușurile cu untul, adăugăm treptat făina și laptele. Aluatul trebuie să fie elastic și pufos [dacă puneți unt mai gras nu trebuie pus tot că o să fie prea gras aluatul și atunci mai necesită făină].
Pas 2
Lăsăm aluatul la dospit jumătate de oră, îl împărțim în trei, frământăm încă un pic fiecare bucată și lăsăm să se odihnească.
Pas 3
Albușurile se bat spumă cu zahărul și apoi se încorporează nuca de cocos, amestecăm ușor.
Pas 4
Se întinde fiecare bucată de aluat separat [nu necesită făină sau ulei pt. întins] o foaie un pic mai groasă decât foaia de tăiței. Se ung marginile cu dulceață [eu am pus de caise] de care vă place...
Pas 5
...și se rulează ambele margini înspre interior.
Așa procedăm cu toate trei foile.
Pas 6
Le așezăm pe toate în tavă tapetată cu hârtie de copt. Umplem locul gol din mijloc cu umplutură de cocos și punem la copt în cuptor.
Ar fi bine dacă ați avea o tavă mai dreptunghiulară pt. că eu am făcut în una pătrată și s-au cam lățit un pic la copt, ele cresc și dacă rămâne prea mult spațiu între ele nu arată așa frumos.
Pas 7
Așa au ieșit ale mele în tavă pătrată.
Pas 8
După ce s-au răcit se pot pudra cu zahăr sau stropi cu ciocolată topită.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: