Pui a la bunica

Pui a la bunica

O toconita de pui de la bunica, in care pot spune ca e absolut delicioasa. Este printrele cele mai delicioase tocanite care le prepar.

Recomand sa incercati si voi!

Ingrediente

Piept de pui
500 g
Ardei gras
1 buc
Ceapa alba
2 buc
una mai mare, sau doua mai mici
Ceapa verde
3 buc
3-4 fire de ceapa ( optional )
Morcovi
2 buc
Suc de rosii
50 ml
Patrunjel verde
1 buc
2-3 fire pentru presarat deasupra
Sare
1 lingurite
se sareaza dupa preferinta
Piper
1 lingurite
Ulei de masline
3 linguri

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

Pieptul de pui se spala, se toaca cubulete si se caleste in uleiul de masline, pana isi schimba culoarea.

3

Tocam marunt legumele.

4

Adaugam legumele dupa ce s-a calit pieptul de pui si lasam capacul acoperit la foc mediu pentru 5 min.

5

 Se adauga sucul de rosii si o ceasca de apa.

Punem din nou capacul si lasam pentru 30- 40, pana cand s-au fiert legumele si puiul.

 

6

La sfarsit  se condimenteaza se presara patrunjel verde.

7

Tocanita se serveste calda alaturi de mamaliguta si muraturi!

 

Pofta Buna!!!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Colectii: Pui

Comentarii

gabidari
gabriela (gabidari) 26 feb 2011, 12:35

mmmm ..pare buna tocanita ta....eu ma gindesc sa mai adaug la ea si un dovlecel ca tot am prin frigider..ce zici se schimba ceva??

Ellena
Elena (Ellena) 26 feb 2011, 13:08

Nu Gabriela, va da un gust mai bun! Rau nu are ce sa fie! Poti proba reteta cu mare incredere!

Sa imi spui cum ti-a iesit daca vei face!

Elena.M
Elena (Elena.M) 17 apr 2011, 16:23

Ellena,la fel prepar si eu tocanita de pui.Numai ca observ ca tu folosesti doar pieptul de pui.Eu mai pun si aripile,copanele,deoarece fierb mai repede si da un gust mult mai bun tocanitei.Din cate stii pieptul de pui e innecacios si nici gust prea bun nu da mancarii.In rest eu prepar la fel ca tine tocanita.Te pup si poate mai vii cu retete noi.Observ ca te-ai oprit cu acele tarte.

adi72q
Adrian (adi72q) 18 feb 2012, 19:37

Am respectat intocmai reteta , a iesit buna, dar cu tot respectul  , as avea cate ceva de adaugat , din punctul meu de vedere : ceapa calita pana la culoare cristalina, la care se adauga morcovul dat pe razatoare si calit impreuna cu ceapa , dupa care se adauga carnea si pe parcurs restul ingredientelor. Gustul pe care il da morcovul calit este deosebit fata de cel fiert . Multumesc pentru reteta !

Cori
Cori 20 feb 2012, 22:17

Eu am pus si pasta de tomate, am facut-o mai concentrata,mai scazuta si am servit-o ca pe o tochitura. Super buna!!!

Poza mea pentru reteta:
onicavasi
onicavasi 22 mar 2012, 15:40

ce condimente pun in tocanita la sfarsit? din alea pentru legume?