Pui a la bunica
rețeta postată de Elena (Ellena)
O tocăniță de pui de la bunica, în care pot spune că e absolut delicioasă. Este printre cele mai delicioase tocănițe care le prepar.
Recomand să încercați și voi!
Ingrediente
●
Ceapă albă
2 buc
una mai mare, sau două mai mici
●
Ceapă verde
3 buc
3-4 fire de ceapă (opțional)
●
Pătrunjel verde
1 buc
2-3 fire pentru presărat deasupra
●
Sare
1 lingurita
se sărează după preferință
●
Ulei de măsline
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Pieptul de pui se spală, se toacă cubulețe și se călește în uleiul de măsline, până își schimbă culoarea.
Pas 4
Adăugăm legumele după ce s-a călit pieptul de pui și lăsăm capacul acoperit la foc mediu pentru 5 min.
Pas 5
Se adaugă sucul de roșii și o ceașcă de apă.
Punem din nou capacul și lăsăm pentru 30-40, până când s-au fiert legumele și puiul.
Pas 6
La sfârșit se condimentează și se presară pătrunjel verde.
Pas 7
Tocănița se servește caldă alături de mămăliguță și murături!
Poftă Bună!!!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării: