Pui a la bunica

Pui a la bunica

O tocăniță de pui de la bunica, în care pot spune că e absolut delicioasă. Este printre cele mai delicioase tocănițe care le prepar.

Recomand să încercați și voi!

Ingrediente

Piept de pui
500 g
   
Ardei gras
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
una mai mare, sau două mai mici
Ceapă verde
3 buc
3-4 fire de ceapă (opțional)
Morcovi
2 buc
   
Suc de roșii
50 ml
   
Pătrunjel verde
1 buc
2-3 fire pentru presărat deasupra
Sare
1 lingurita
se sărează după preferință
Piper
1 lingurita
   
Ulei de măsline
3 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Pui a la bunica - Pas 1
Pas 2

Pieptul de pui se spală, se toacă cubulețe și se călește în uleiul de măsline, până își schimbă culoarea.

Pui a la bunica - Pas 2
Pas 3

Tocăm mărunt legumele.

Pui a la bunica - Pas 3
Pas 4

Adăugăm legumele după ce s-a călit pieptul de pui și lăsăm capacul acoperit la foc mediu pentru 5 min.

Pui a la bunica - Pas 4
Pas 5

Se adaugă sucul de roșii și o ceașcă de apă.

Punem din nou capacul și lăsăm pentru 30-40, până când s-au fiert legumele și puiul.

 

Pui a la bunica - Pas 5
Pas 6

La sfârșit se condimentează și se presară pătrunjel verde.

Pui a la bunica - Pas 6
Pas 7

Tocănița se servește caldă alături de mămăliguță și murături!

 

Poftă Bună!!!

Pui a la bunica - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Colecții: Pui

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

gabidari
gabriela (gabidari) 26 Feb 2011, 12:35

mmmm ..pare buna tocanita ta....eu ma gindesc sa mai adaug la ea si un dovlecel ca tot am prin frigider..ce zici se schimba ceva??

Ellena
Elena (Ellena) 26 Feb 2011, 13:08

Nu Gabriela, va da un gust mai bun! Rau nu are ce sa fie! Poti proba reteta cu mare incredere!

Sa imi spui cum ti-a iesit daca vei face!

Elena.M
Elena (Elena.M) 17 Apr 2011, 16:23

Ellena,la fel prepar si eu tocanita de pui.Numai ca observ ca tu folosesti doar pieptul de pui.Eu mai pun si aripile,copanele,deoarece fierb mai repede si da un gust mult mai bun tocanitei.Din cate stii pieptul de pui e innecacios si nici gust prea bun nu da mancarii.In rest eu prepar la fel ca tine tocanita.Te pup si poate mai vii cu retete noi.Observ ca te-ai oprit cu acele tarte.

adi72q
Adrian (adi72q) 18 Feb 2012, 19:37

Am respectat intocmai reteta , a iesit buna, dar cu tot respectul  , as avea cate ceva de adaugat , din punctul meu de vedere : ceapa calita pana la culoare cristalina, la care se adauga morcovul dat pe razatoare si calit impreuna cu ceapa , dupa care se adauga carnea si pe parcurs restul ingredientelor. Gustul pe care il da morcovul calit este deosebit fata de cel fiert . Multumesc pentru reteta !

Cori
Cori 20 Feb 2012, 22:17

Eu am pus si pasta de tomate, am facut-o mai concentrata,mai scazuta si am servit-o ca pe o tochitura. Super buna!!!

Poza mea pentru rețetă:
onicavasi
onicavasi 22 Mar 2012, 15:40

ce condimente pun in tocanita la sfarsit? din alea pentru legume?