Ingrediente
●
Verdeata (marar, patrunjel)
1 buc
●
Ulei de floarea soarelui
500 ml
●
Sare,piper
30 g
Dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puiul se spala, se scurge apa de pe el. Se taie pielita.
Pas 2
Se separa pieptul si aripile. (Se taie atent cu cutitul de-a lungul coastelor).
Pas 3
Se taie aripa pe jumatate lasand humerusul. Se curata humerusul de carne si se taie capatul acestuia. Apoi se separa pieptul cu humerul de stern. (Faceti taieturi adanci de-a lungul sternului). Dintr-un piept se primesc 2 bucati de fileu mari si 2 mici (acelea mici se separa usor de cele mari).
Pas 4
Pe bucatile mari de piept se fac taieturi de circa 2cm in adancime la mijlocul acestora, pe partea exterioara, apoi o taietura in stanga aproximativ 8cm, la fel in dreapta. Fileul se desface precum o carte. Il puneti intre 2 bucati de folie si il bateti bine cu ciocanul de bucatarie, se bat si bucatile mici de fileu (atent acestea sunt mai fine).
Pas 5
Acum facem umplutura: intr-un vas puneti untul (acesta trebuie sa fie foarte moale) care se amesteca cu verdeata tocata. Din compozitia obtinuta faceti 2 conuri. Lasati sa se raceasca la congelator 5-7 min. (asa va fi mai usor de modelat).
Pas 6
Se condimenteaza bucatile de piept batute. La mijlocul fileului mare se plaseaza conul, apoi se acopera cu fileul mic, dupa care "cartea" se inchide.
Pas 7
Bucatile de pui se tin la congelator 10-12min. (pentru o modelare mai usoara). Se pregatesc 2 vase: cu ou si cu pesmet. Carnea se unge cu ou si apoi pesmet, repetati de 2 ori.
Pas 8
Intr-o tigaie se inginge uleiul. Bucatile de carne se prajesc aproximativ 5-7 min, pana se rumenesc.
Pas 9
Dupa ce s-au rumenit, se pun intr-o tava si le mai tineti aprotimativ 15min. la cuptor (la 180-190*C).
Pas 10
Scoateti din cuptor si serviti imediat!
Pofta buna!
Cantitate:
700 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
expert
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)