Pui from Kiev

Pui from Kiev

Umm-ummm!

Ingrediente

Pui
1 buc
Unt
150 g
Oua
2 buc
Pesmet
200 g
Verdeata (marar, patrunjel)
1 buc
Ulei de floarea soarelui
500 ml
Sare,piper
30 g
Dupa gust

Pasi de urmat

1

Puiul se spala, se scurge apa de pe el. Se taie pielita.

2

Se separa pieptul si aripile. (Se taie atent cu cutitul de-a lungul coastelor).

3

Se taie aripa pe jumatate lasand humerusul. Se curata humerusul de carne si se taie capatul acestuia. Apoi se separa pieptul cu humerul de stern. (Faceti taieturi adanci de-a lungul sternului).  Dintr-un piept se primesc 2 bucati de fileu mari si 2 mici (acelea mici se separa usor de cele mari).

4

Pe bucatile mari de piept se fac taieturi de circa 2cm in adancime la mijlocul acestora, pe partea exterioara, apoi o taietura in stanga aproximativ 8cm, la fel in dreapta. Fileul se desface precum o carte. Il puneti intre 2 bucati de folie si il bateti bine cu ciocanul de bucatarie, se bat si bucatile mici de fileu (atent acestea sunt mai fine).

5

Acum facem umplutura: intr-un vas puneti untul (acesta trebuie sa fie foarte moale) care se amesteca cu verdeata tocata. Din compozitia obtinuta faceti 2 conuri. Lasati sa se raceasca la congelator 5-7 min. (asa va fi mai usor de modelat).

6

Se condimenteaza bucatile de piept batute. La mijlocul fileului mare se plaseaza conul, apoi se acopera cu fileul mic, dupa care "cartea" se inchide.

7

Bucatile de pui se tin la congelator 10-12min. (pentru o modelare mai usoara). Se pregatesc 2 vase: cu ou si cu pesmet. Carnea se unge cu ou si apoi pesmet, repetati de 2 ori.

8

Intr-o tigaie se inginge uleiul. Bucatile de carne se prajesc aproximativ 5-7 min, pana se rumenesc.

9

Dupa ce s-au rumenit, se pun intr-o tava si le mai tineti aprotimativ 15min. la cuptor (la 180-190*C).

10

Scoateti din cuptor si serviti imediat!

 

Pofta buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: expert
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Pui

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 09 Mar 2011, 22:08

Foarte tare, uite la asta nu aveam curaj sa ma bag - este bun rau, dar are si mici chestii de respectat sa fie bun. Bravo, arata f.bine si explicatiile detaliate......

Stepa A.D.
Stepa A.D. 09 Mar 2011, 23:08

Chiar ca e bun rau, dar am stat o gramada de timp la reteta:)

Ellena
Elena (Ellena) 09 Mar 2011, 23:48

Mmm bunatate de reteta! Cred ca e  f.bun! Am o intrebare nu se pot prepara doar in cuptor? fara sa mai fie prajite?ms

Nota mea pentru reteta:
Stepa A.D.
Stepa A.D. 10 Mar 2011, 09:19

In toate retele pe care le-am gasit pe net, acest pas era obligatoriu. Fara sa fie prajite nu se primeste crusta de pane si exista riscul ca la cuptor sa iasa tot untul din interiorul pieptului, dar tot farmecul consta in aceea ca, atunci cand tai bucata de piept in 2, sa curga untul din interior.