Pui pe capac

Pui  pe capac

Dupa mine, este cea mai simpla reteta de friptura de pui. Se face usor de tot si e si foarte bun.

Ingrediente

Pui
1 buc
Ulei
30 g
Sare si piper
1 lingurite
Ceapa
1 buc
optional
Usturoi
3 buc
catei

Pasi de urmat

1

   Marimea puiului nu conteaza. Depinde de voi. Se pot folosi si numai pulpe, aripi, orice parti aveti si doriti. Al meu  a avut 1,200 kg. Se spala si se sterge cu servetele absorbante.

2

  

 Se taie bucati, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

3

  Se ia o cratita potrivita ca marime,la care sa aveti un capac, o idee mai mare si de aceasta forma. In cratita se pune apa cam de 3/4 si de preferinta fierbinte ca sa nu dureze asa mult pana se incalzeste in cuptor.

4

  

 

  Se aseaza frumos puiul pe capac, se pune deasupra putin ulei,si printre, bucatele de ceapa si usturoi daca doriti. Se baga la cuptor ptr. aproximativ 1 ora. Normal nu trebuie facut nimic in acest timp, dar daca doriti puteti sa-l ungeti cu putin sos din capac. Apa nu trebuie, ca-si lasa puiul. ATENTIE, cand scoateti cratita din cuptor ( ca e grea),sa nu o inclinati sa va curga ulei, ca se aprinde si sa nu luati foc.(eu am patit si mi-am ars putin parul in fata).

5

 

Cand e rumen, este gata. Scoateti cratita din soba cu grija si-l serviti cu orice garnitura doriti. Ceapa si usturoiul sunt f. bune.

6

 

  Eu am facut de data aceasta cartofi pireu. Si cu o salatica langa,... e nemaipomenit. Deci se face f. simplu. Pui tot ce trebuie pe capac il bagi la cuptor si se face singur.

POFTA  BUNA !

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 800 grame
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Mancaruri cu CARNE, Pui

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

tiki
tiki 11 mar 2016, 13:57

Ma bucur ca va place  si chiar saptamana trecuta am facut si eu cu pui intreg. Tare bun si simplu.

anca2015
anca2015 11 mar 2016, 11:20

Am facut doar cu pulpe dezosate. Data viitoare voi folosi un pui intreg. Minunata reteta :)

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 sep 2015, 08:22

Nu ca e simplu ? Ma bucur ca ati fost multumiti. Pupici.

dir
dir 17 sep 2015, 13:27

Eh, uitati ca am facut si eu. Pentru ca am avut si peste, l-am servit cu orez cu lamaie, reteta tot de pe site, iar parintii mei au facut si o salata din foarte multi ardei copti. A fost foarte bun; nota i-am dat mai de mult pentru ca stiam ce trebuie sa obtin. Multumim pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 aug 2015, 08:33

Daca nu eu, atunci cine ? Hahaha.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 19 aug 2015, 11:04

Timotei sa faci neaparat si sa-mi spui impresiile. Pupici.

timotei
timotei 19 aug 2015, 08:03

Tiki eu prima data vad asa reteta de friptura , asa cai binevenita reteta ta.

tiki
tiki 18 aug 2015, 16:21

Chiar va rog sa faceti ca va apuca rasul cat e de simplu. Da,in tava de pizza e ok. Puteti sa aduceti si imbunatatiri de condimente, am mai pus cateodata la sfarsit putina frunza de patrunjel, o picatura de vin, dar a schimbat gustul puiului. Pielita aceea crocanta si "sanatoasa" e un deliciu. Sa-mi scrieti cum va iesi.  Succes.

dir
dir 18 aug 2015, 10:44

Capacele de sticla sunt de obicei cu aerisire (au o gaura); daca se scurge sosul in oala atunci cred ca se lipeste indiferent de material. Mai buna ideea cu tava. Am mancat pui la capac gatit de altcineva si a fost delicios. Acum aflu si eu cum se face. Excelenta idee!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 aug 2015, 20:23

Lena draga, sa  nu-mi spui ca n-ai facut o asemenea simplitate de reteta!!!!. Eu o fac de...cand ma stiu. Imi era si jena sa postez, dar acuma ma bucur sincer. ( si  de cand am "patit-o" cu focul, in loc de capac pun o tava de pizza (marimea potrivita) ca are putina margine si sa nu curga lichidul pe plita).Pupici.

Arata toate comentariile