Costite de miel la cuptor

Costite de miel la cuptor

Costitele de miel sunt o delicatesa, este adevarat ca au f. putina carne pe ele si pretul este dublu fata de pulpa de miel (care se poate prepara la fel), dar merita. Secretul este sa tinem carnea in marinata pana se fragezeste bine si absoarbe aromele. NU trebuie oparita sau tinuta in apa cu otet, cum fac unii ca nu va mai avea gust bun. Urmeaza Pastele, asa ca mieii sunt tineri si carnea frageda, numai buna de asa friptura. Aici este carne de miel tot timpul anului, doar ca depinde cum o nimeresti.

Cantitatile sunt estimative, in functie de nr. de persoane si de gusturi.

Ingrediente

Costite de miel
600 g
Mandarine
3 buc
sucul, o sa-l folosim la marinata
Vin alb
100 ml
aproximativ
Rozmarin
3 buc
crengute
Ulei de masline
50 ml
Sare,piper,cimbru, boia dulce
1 lingurite
dupa gust
Praz
1 buc
Usturoi
5 buc
catei
Ardei gras rosu
1 buc
Ceapa chalota
8 buc
mica si dulce
Ghimbir
10 g
3 bucatele mici
Caise uscate
4 buc

Pasi de urmat

1

Costitele de miel le puteti pune si netaiate, bucata intreaga si portionati cand este gata (eu am avut portionate acum).

Se pregateste marinata - sucul de mandarina, vinul, uleiul,  piper, crengutele de rozmarin;  se amesteca bine (lasam 15 minute sa se amestece bine aromele). Saram fiecare bucata de carne si o punem in marinata si lasam la rece  cel putin cateva ore (ideal ar fi de pe o zi pe alta). Marinata trebuie sa acopere bine toata carnea, daca nu, o intoarcem  de cateva ori sa se patrunda bine.

2

Intr-o tava de cuptor punem: ulei de masline, prazul, ardeiul taiate bucati mai mari. Ceapa dulce o punem intreaga iar caisele taiate feluite subtiri, saram si piperam. Ghimbirul puteti sa-l lasati intreg si scos la final daca nu va place gustul lui. 

3

Asezam bucatile de carne si crengutele de rozmarin peste legume, acoperim cu folie de aluminiu si punem la cuptor.

Lichidul de la marinata il pastram.

4

Dupa 10 minute scoatem tava de la cuptor, pudram cu un pic de boia si stropim bine carnea cu lichidul care a ramas de la marinata. Punem iar la cuptor dar fara sa mai acoperim. Carnea trebuie intoarsa si pe cealalta parte si stropita de cateva ori cu sucul ei. In jumate de ora ar trebui sa fie gata daca carnea este frageda.

 

5

Pun aici o varianta de servire. Am pus legume si  sos de la fripura intr-un bol, am pasat bine cu blenderul si a rezultat un sos mai consistent. Aici asa se procedeaza aproape cu orice fel de mancare, nu lasa legumele asa ci le fac un fel de piure mai lichid, iar alor mei NU le place deloc.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 bucati (portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 720 min
Data publicarii:
Colectii: Mancaruri cu CARNE

Comentarii

lena
Elena (lena) 21 feb 2011, 12:33

Ca de obicei Elena, mancarea deosebita, frumoasa si apetisanta! Multumesc mult pt retetele speciale!

viosom
viosom 02 mar 2011, 11:11

arata super bine si trebuie sa fie tare buna mai ales ca-mi place mult carnea de misl.pupici.

irina1985
irina bargan (irina1985) 30 apr 2016, 15:44

Buna ziua,Lena

Daca inlocuiesc ghimbirul cu praful de ghimbir cam cit praf ar trebui Sa pun? Multumesc anticipat.

Cu drag, Irina

lena
Elena (lena) irina bargan (irina1985) 30 apr 2016, 22:18

Cam 1 lingurita.