Costite de miel la cuptor
reteta postata de elena (spiriduena)
Costitele de miel sunt o delicatesa, este adevarat ca au f. putina carne pe ele si pretul este dublu fata de pulpa de miel (care se poate prepara la fel), dar merita. Secretul este sa tinem carnea in marinata pana se fragezeste bine si absoarbe aromele. NU trebuie oparita sau tinuta in apa cu otet, cum fac unii ca nu va mai avea gust bun. Urmeaza Pastele, asa ca mieii sunt tineri si carnea frageda, numai buna de asa friptura. Aici este carne de miel tot timpul anului, doar ca depinde cum o nimeresti.
Cantitatile sunt estimative, in functie de nr. de persoane si de gusturi.
Ingrediente
●
Mandarine
3 buc
sucul, o sa-l folosim la marinata
●
Vin alb
100 ml
aproximativ
●
Rozmarin
3 buc
crengute
●
Sare,piper,cimbru, boia dulce
1 lingurita
dupa gust
●
Ceapa chalota
8 buc
mica si dulce
●
Ghimbir
10 g
3 bucatele mici
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Costitele de miel le puteti pune si netaiate, bucata intreaga si portionati cand este gata (eu am avut portionate acum).
Se pregateste marinata - sucul de mandarina, vinul, uleiul, piper, crengutele de rozmarin; se amesteca bine (lasam 15 minute sa se amestece bine aromele). Saram fiecare bucata de carne si o punem in marinata si lasam la rece cel putin cateva ore (ideal ar fi de pe o zi pe alta). Marinata trebuie sa acopere bine toata carnea, daca nu, o intoarcem de cateva ori sa se patrunda bine.
Pas 2
Intr-o tava de cuptor punem: ulei de masline, prazul, ardeiul taiate bucati mai mari. Ceapa dulce o punem intreaga iar caisele taiate feluite subtiri, saram si piperam. Ghimbirul puteti sa-l lasati intreg si scos la final daca nu va place gustul lui.
Pas 3
Asezam bucatile de carne si crengutele de rozmarin peste legume, acoperim cu folie de aluminiu si punem la cuptor.
Lichidul de la marinata il pastram.
Pas 4
Dupa 10 minute scoatem tava de la cuptor, pudram cu un pic de boia si stropim bine carnea cu lichidul care a ramas de la marinata. Punem iar la cuptor dar fara sa mai acoperim. Carnea trebuie intoarsa si pe cealalta parte si stropita de cateva ori cu sucul ei. In jumate de ora ar trebui sa fie gata daca carnea este frageda.
Pas 5
Pun aici o varianta de servire. Am pus legume si sos de la fripura intr-un bol, am pasat bine cu blenderul si a rezultat un sos mai consistent. Aici asa se procedeaza aproape cu orice fel de mancare, nu lasa legumele asa ci le fac un fel de piure mai lichid, iar alor mei NU le place deloc.
Cantitate:
3 buc
(portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
720 min
Data publicarii: