Hamburger de vita

Hamburger de vita

Stiu ca este o reteta care necesita ceva timp, dar per total merita efortul. Pe toti ne mai apuca pofta de fast food si decat sa mancam pe acolo cine stie ce, mai bine ne sacrificam ceva timp si ne facem noi ceva in care avem incredere si stim tot ce-am pus.

Ingrediente

Carne de vita/manzat
500 g
Ceapa (mica)
1 buc
Usturoi(catei)
2 buc
Unt
100 g
Sare si piper
1 lingurite
Coriandru macinat
1 lingurite
+ optional busuioc si cimbru
Bicarbonat de sodiu
1 g

Pasi de urmat

1

Spalam carnea de vita (eu am folosit antricot fara os) si o taiem bucati. Curatam ceapa si cateii de usturoi.

2

Dam carnea si ceapa la masina de tocat, prin sita cu gauri mai mici daca aveti, iar daca nu o dati de doua ori.

3

Intr-un vas zdrobim cateii de usturoi plus putina sare si turnam o ceasca de apa fierbinte peste ei.

4

Dupa 5 minute strecuram usturoiul si zeama o adaugam peste carne. Punem untul si toate condimentele si amestecam (chiar framantam) bine, bine totul.

5

Acoperim vasul si il dam la frigider timp de 2 ore.

6

Dupa acest timp, carnea este tocmai buna pentru a forma hamburgerii.

7

Va dau o idee daca considerati ca v-au iesit multi, ii puteti impacheta unul cate unul in folie de plastic si ii congelati. Astfel munciti o singura data, faceti o cantitate mai mare, dupa care doar ii scoateti si frigeti.

8

Hamburgerii formati ii frigem pe gratarul sau plita incinsa si ii servim dupa cum dorim. 

   POFTA   BUNA !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 160 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Mancaruri cu CARNE

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki 14 iul 2015, 15:33

Buna. F. buni acesti hamburgeri. Eu  am mai adaugat: chimin, tumenic, boia si frunza de patrunjel. I-am mancat cu salata greceasca, dar voi face si in chifla. Mutumesc de sugestie.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 sep 2015, 00:39

Buna. Dupa cum spuneam mai sus , am facut hamburgeri si in chifla. Foarte buni.

Poza mea pentru reteta: