Ingrediente
●
Carne de vita/manzat
500 g
●
Sare si piper
1 lingurita
●
Coriandru macinat
1 lingurita
+ optional busuioc si cimbru
●
Bicarbonat de sodiu
1 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalam carnea de vita (eu am folosit antricot fara os) si o taiem bucati. Curatam ceapa si cateii de usturoi.
Pas 2
Dam carnea si ceapa la masina de tocat, prin sita cu gauri mai mici daca aveti, iar daca nu o dati de doua ori.
Pas 3
Intr-un vas zdrobim cateii de usturoi plus putina sare si turnam o ceasca de apa fierbinte peste ei.
Pas 4
Dupa 5 minute strecuram usturoiul si zeama o adaugam peste carne. Punem untul si toate condimentele si amestecam (chiar framantam) bine, bine totul.
Pas 5
Acoperim vasul si il dam la frigider timp de 2 ore.
Pas 6
Dupa acest timp, carnea este tocmai buna pentru a forma hamburgerii.
Pas 7
Va dau o idee daca considerati ca v-au iesit multi, ii puteti impacheta unul cate unul in folie de plastic si ii congelati. Astfel munciti o singura data, faceti o cantitate mai mare, dupa care doar ii scoateti si frigeti.
Pas 8
Hamburgerii formati ii frigem pe gratarul sau plita incinsa si ii servim dupa cum dorim.
POFTA BUNA !
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
160 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)