Ingrediente
●
Pulpe inferioare de pui
4 buc
●
Roșii conservă
300 g
am pus 3/4 dintr-o doză de 400 g de roșii cuburi decojite
●
Ceapă
1 buc
mare sau 2 mici
●
Ciuperci
1 buc
opțional - 1 cutie mică
●
Supă de găină
1 buc
un pahar - eu am pus apă
●
Pătrunjel verde
1 lingura
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Ardei roșu
1 buc
o bucățică, eu am pus în loc de ciuperci
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Tăiem ceapa nu prea mărunt, tocăm pătrunjelul, feliem subțire usturoiul și ardeiul (pentru cei care aleg să pună și ardei). Aici se pregătesc și ciupercile, scurse de apă, numai bune de pus în tigaie.
Pas 3
Într-o tigaie punem untul și prăjim ușor pulpele până își schimbă puțin culoarea.
Pas 4
Adăugăm peste ele pătrunjelul tocat.
Pas 5
Le mutăm apoi în vasul care va merge la cuptor.
Pas 6
În aceeași tigaie adăugăm ceapa tocată mare, ciupercile și/sau ardeiul și usturoiul. Le lăsăm câteva minute până se înmoaie ceapa.
Pas 7
Punem făina peste roșii într-o cană.
Pas 8
Urmează să adăugăm supa de găină/apa și sosul de roșii cu făină peste legumele din tigaie.
Pas 9
Așa arătau înainte să adaug roșiile și apa.
Pas 11
Apoi roșiile, sarea și piperul. Am amestecat bine.
Pas 12
Lăsăm să fiarbă bine circa 5 minute.
Pas 13
Turnăm sosul peste pulpele din vas.
Pas 14
Punem vasul la cuptor la foc potrivit spre mic.
Pas 15
Eu le-am lăsat vreo 2 ore bune, timp în care am scos vasul din când în când, am întors pulpele și le-am tot acoperit cu sos. Verificați ușor cu o furculiță carnea, să fie făcută. Nu vă speriați de arsura de pe vas; se spală repede dacă lăsați puțin vasul cu apă să se înmoaie „prăjeala aia”.
Poftă mare!
Cantitate:
4 buc
(pt 2 persoane)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
145 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)