Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Pentru iubitorii de KFC și nu numai, am o rețetă cu care ne mai potolim pofta de crispy strips, plus că sunt făcute de noi în casă, știm ce am pus ........

Ingrediente

Piept de pui dezosat
1 buc
   
Ouă
2 buc
   
Făină albă
100 g
   
Fulgi de porumb
200 g
   
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei pentru prăjit
300 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălăm pieptul de pui și îl tăiem fâșii cam de 2 cm grosime.

Piept de pui crocant - Pas 1
Pas 2

Dam bucățile de pui prin făina amestecată cu sare și boia (eu s-a întâmplat să rămân fără boia și am pus niște piper).

Piept de pui crocant - Pas 2
Pas 3

Batem ouăle bine cu un praf de sare și dăm puiul prin ele.

Piept de pui crocant - Pas 3
Pas 4

Fulgii de porumb îi punem în ceva și îi strivim puțin, îi mărunțim.

Piept de pui crocant - Pas 4
Pas 5

Fâșiile de pui după ce le-am dat prin făină, ou, le dăm prin fulgii de porumb mărunțiți.

Piept de pui crocant - Pas 5
Pas 6

Încindem tigaia cu ulei și punem bucățile de pui la prăjit pe ambele părți până se rumenesc frumos.

Piept de pui crocant - Pas 6
Pas 7

Se pot servi atât calde cât și reci, cu diverse garnituri și cu o maioneză cu usturoi.  

  POFTĂ BUNĂ!

Piept de pui crocant - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

silviaaa
silviaaa 07 Aug 2014, 16:49

Am incercat si a iesit foarte bun! :D seamana foarte mult cu cel de la kfc, doar ca mie nu mi-a iesit atat de picant :).nu se desprinde porumbul de pe carne si este crocant.

Nota mea pentru rețetă:
Lenuta25
Lenuta25 19 Oct 2016, 17:06

Delicios!!!

Poza mea pentru rețetă: