Ingrediente
●
Carne de porc (pulpă)
400 g
●
Ulei
8 linguri
lingură de ciorbă
●
Bulion
1 lingura
lingură de lemn
●
Boia, piper, sare
1 lingurita
după gust și aspect
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Tăiem ceapa mărunt-mărunt.
Pas 3
Tăiem carnea cubulețe/fâșii mici.
Pas 4
Punem pe foc un ibric cu apă. Vom avea nevoie de apă fierbinte pentru a face tocănița. Punem pe un alt foc cratița în care vom găti, uleiul, apoi ceapa la călit.
Pas 5
Adăugăm peste ceapă și un vârf de linguriță de boia dulce.
Pas 6
După ce s-a călit ceapa (când a devenit aurie, dar fără a se arde), adăugăm carnea. Punem aici și sarea.
Pas 7
O lăsăm să se prăjească acolo cu ceapa; carnea va lăsa puțină apă și va începe să fiarbă așa. Mestecăm din când în când.
Pas 8
Când vedem că nu mai are apă (proprie), turnăm peste ea din ibricul cu apă fierbinte, cât să o acopere bine și punem un capac peste cratiță.
Pas 9
Va trebui să fiarbă sub capac vreo 1 oră și 40 de minute. În acest timp, completăm din când în când cu apă fierbinte și amestecăm.
Pas 10
După ce s-a fiert carnea (o verificăm cu un cuțit/furculiță), punem bulionul. Eu am pus 1,5 lingură de lemn pentru că ne place mai roșie.
Pas 11
Lăsăm să mai fiarbă 2 minute cu bulionul (apă nu mai punem). Adăugăm și puțin piper dacă vrem. Apoi stingem focul.
Pas 12
Iată porția fratelui meu.
Cantitate:
3 buc
(porții bune)
Timp de preparare:
110 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
140 min
Data publicării: