Mancare de gutui cu pui

A
Mancare de gutui cu pui

Mama si bunica faceau toamna mancare de gutui. Era printre favoritele mele. Au trecut trei ani de cand nu am mai mancat asa ca mi s-a facut mila de gutuile care asteptau pe un raft vestejindu-se si m-am hotarat sa incerc. Am mai incercat o data, dar totul s-a oprit la sosul care nu mi-a iesit. De data asta am studiat bine inainte pe net si prin cartile de bucate si m-am avantat.

Nu sunt fan sosuri cu faina, asa ca am inlocuit faina alba cu o faina de hrisca si am folosit zahar brun. Macar daca nu iese sa am pe ce sa dau vina

Cum aveam si niste pui, m-am hotarat sa fac varianta cu carne. Pana acum am mancat numai simpla, asa ca nu prea stiam la ce gust sa ma astept. Rezultatul final e bun, e gustul pe care il stiam, dar tot mai mult imi place fara carne.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
dezosat, fara piele
Gutui
2 buc
Zahar brun
3 linguri
Faina de hrisca
2 linguri
Apa calda
400 ml
Ulei
100 ml

Pasi de urmat

1

Am adunat ingredientele. Am pregatit si sare si piper, in caz ca e nevoie.

2

Am spalat si taiat puiul bucatele.

3

Am prajit bucatile de pui.

Cand a fost gata l-am scos si l-am pus deoparte.

4

Gutuile le-am spalat bine, le-am uscat cu un servetel. Le-am taiat in 4 si am scos cotorul, pe urma le-am facut felii subtiri. 

5

In uleiul in care am prajit puiul am prajit si feliile de gutui. Cand am ajuns la transa a 2-a mi-am adus aminte ca mama le facea cubulete si am taiat feliile care mai ramasesera in doua, mi-a fost mult mai usor asa.

 

6

Urmeaza sosul: Am pus zaharul intr-o tigaie si am amestecat continuu pana s-a topit, fara sa se arda.

7

Asta e pasul la care m-am oprit data trecuta. Peste zaharul topit se adauga apa (calda). Zaharul s-a intarit imediat, dar dupa ce am dat un telefon unei prietene nu am mai aruncat totul si am tinut pe foc pana s-a topit incet in apa. Victorie !

8

In alt vas am pus faina si peste ea putina apa. Am omogenizat bine sa nu faca cocoloase.

9

Am pus amestecul de faina peste zaharul topit si am amestecat. Ar fi trebuit sa mai las pe foc pana se ingrosa sosul, dar de bucurie ca am ajuns pana aici am uitat de acest amanunt

10

Am pus intr-o cratita puiul si gutuile, am turnat sosul si am mai lasat pe foc 5 minute. Mirosul imi supunea ca sunt pe drumul cel bun.

11

In sfarsit, prima mea mancare de gutui !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Mancaruri cu CARNE, Pui

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !