Ciorba de pui cu varza

C
Ciorba de pui cu varza

O ciorba usoara, rapid de facut si foarte gustoasa. Pofta buna!

Ingrediente

Carne de pui
500 g
puteti folosi pui intreg, pulpe sau tacam de pui, orice doriti sau aveti in casa. Puteti pune mai multa carne , gustul nu va avea decat de castigat.
Ceapa
1 buc
Morcovi
1 buc
unul mare sau 2 mai mici
Varza alba
200 g
Bors acru
400 ml
sau sare de lamaie, fiecaruia ce-i place
Rosii decojite
300 ml
sau bulion de rosii
Patrunjel verde
1 buc

Pasi de urmat

1

Ingredientele de care avem nevoie:

2

Carnea spalata, curatata de grasime si taiata bucati potrivite se pune la fiert in 1,5 l. de apa ( daca puneti mai multa carne, mai mariti un pic cantitatea de apa). Cand fierbe, ii luati spuma de deasupra.

3

Taiati marunt zaravatul.

4

Dupa ce ati luat spuma de la carne, mai lasati sa fiarba vreo 5-10 min.( carnea de pui din comert fierbe foarte repede si va fi fiarta pana la terminarea ciorbei, daca este pasare de curte, fierbe mai greu si atunci inainte de a adauga legumele o lasati sa fiarba pana este aproape moale.), apoi adaugati ceapa, morcovul si cartofii.

5

Cand cartofii sunt aproape moi, adaugati varza tocata marunt

6

Mai asteptati cateva minute pina cartofii sunt complet fierti, iar varza s-a inmuiat, si adaugati rosiile decojite sau bulionul.

7

Daca folositi rosii decojite proaspete este nevoie sa asteptati sa fiarba, daca puneti bulion sau rosii decojite din conserva, ele sunt deja fierte, asa ca puteti pune aproape imediat (lasati sa dea un clocot), borsul fiert in prealabil sau sarea de lamiie (eu asta am avut ). Cantitatea de bors acru sau sare de lamaie (fiti atenti, este foarte concentrata si poate fi de ajuns un varf de lingura) este trecuta la ingrediente aproximativ. Fiecare pune in functie de cat de acra ii place ciorba. Asteptati sa dea in clocot ciorba, stingeti focul si adaugati patrunjelul taiat marunt (eu am avut o jumatate de legatura).

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 3 litri
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Colectii: Supe si ciorbe, Pui, Varza

Comentarii

dianaluiza
dianaluiza 18 iun 2011, 09:04

in reteta observ si cartofi iar la ingrediente nu ai scris cantitatea ..daca facem fara cartofi nu cred sa fie o problema..nu?

AnastasiaObreja590
Anastasia Obreja (AnastasiaObreja590) dianaluiza 08 oct 2018, 10:40

Ce fel de bors fara cartofi? Acolo e foarte clar scris, cit trebuie! Nu vezi?