Supa crema de morcovi, cu chili, smantana, patrunjel si ghimbir

A
Supa crema de morcovi, cu chili, smantana, patrunjel si ghimbir

Am facut de multe ori supa-crema de morcovi, dar o varianta simpla, cu putine ingrediente. De data asta am incercat ceva mai complex si ... picant, chiar prea picant pentru gustul meu. Am dres-o insa cu niste iaurt care a taiat din iuteala.

Ingrediente

Morcovi
6 buc
Ceapa
2 buc
Telina
1 buc
1 mana
Usturoi(catei)
2 buc
Foaie de dafin
2 buc
Cuisoare
2 buc
Ghimbir ras
1 lingurite
chiar mai putin daca nu va place picant
Chili
1 buc
numai daca va place picant
Nucsoara
1 lingurite
1/2
Sare si piper
1 lingurite
dupa gust
Zeama de lamaie
1 lingurite
Patrunjel verde
1 buc
legatura
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 pahare
Unt
1 lingurite
Apa
2 l
sau supa

Pasi de urmat

1

Adunam ingredientele

2

Tocam ceapa pestisori. Eu am facut-o cu Turbo Chef

3

In vasul in care vom face supa, punem uleiul de masline, untul, foile de dafin si ceapa si le calim acoperite la foc mic 15 min.

4

Cat se caleste ceapa pregatim legumele. Morcovii in curatam si ii taiem rondele, iar telina cubulete.

5

Cand s-a calit ceapa, punem legumele, 2 l apa si lasam la fiert 10 min.

6

Adaugam usturoiul, cuisoarele, nucsoara rasa, ghimbirul ras si chili zdrobit. In functie de cat de picant va place, e bine sa ajustati cantitatile de ghimbir si chili.

Se lasa sa mai fiarba cam 15 min pana cand morcovul poate fi pasat.

7

Luam supa de pe foc, scoatem frunzele de dafin si pasam totul.

Se adauga 1 ceasca de smantana, se drege de sare si piper proaspat rasnit.

8

La final se adauga cateva picaturi de zeama de maaie, patrunjelul (coriandrul) verde, si se anjeaza cu smantana dulce.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Colectii: Supe si ciorbe

Comentarii

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 mar 2012, 12:41

Foarte interesanta reteta! Cred ca este spectaculos de gustoasa! Cuisoare, ghimbir... mmm

AMV
Adriana (AMV) 05 mar 2012, 22:26

Da, are un gust deosebit si e si satioasa. Eu am fost initial dezamagita pt ca iesise foarte picanta si eu nu mananc asa, dar am mai taiat din iuteala cu iaurtul si azi sotul a mancat o portie mareee, chiar s-a abtinut sa nu mai ia inca una ca sa incerce si felul 2. S-a declarat cel mai ferict cobai si multumeste cui a avut ideea cu concursul .

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 mar 2012, 22:35

Haha! Si sotul meu ma intreaba: si cand se termina concursul, mai gatesti?!

AMV
Adriana (AMV) 05 mar 2012, 23:05

Acum am prins curaj, am vazut ca imi iese ce incerc, sotul e super fericit ... am destule motivatii sa continui, nu ?

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 mar 2012, 23:22

Absolut! Si eu ma simt abia la inceput!