Ingrediente
●
Ghimbir ras
1 lingurita
chiar mai putin daca nu va place picant
●
Chili
1 buc
numai daca va place picant
●
Nucsoara
1 lingurita
1/2
●
Sare si piper
1 lingurita
dupa gust
●
Zeama de lamaie
1 lingurita
●
Patrunjel verde
1 buc
legatura
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 pahar
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Tocam ceapa pestisori. Eu am facut-o cu Turbo Chef
Pas 3
In vasul in care vom face supa, punem uleiul de masline, untul, foile de dafin si ceapa si le calim acoperite la foc mic 15 min.
Pas 4
Cat se caleste ceapa pregatim legumele. Morcovii in curatam si ii taiem rondele, iar telina cubulete.
Pas 5
Cand s-a calit ceapa, punem legumele, 2 l apa si lasam la fiert 10 min.
Pas 6
Adaugam usturoiul, cuisoarele, nucsoara rasa, ghimbirul ras si chili zdrobit. In functie de cat de picant va place, e bine sa ajustati cantitatile de ghimbir si chili.
Se lasa sa mai fiarba cam 15 min pana cand morcovul poate fi pasat.
Pas 7
Luam supa de pe foc, scoatem frunzele de dafin si pasam totul.
Se adauga 1 ceasca de smantana, se drege de sare si piper proaspat rasnit.
Pas 8
La final se adauga cateva picaturi de zeama de maaie, patrunjelul (coriandrul) verde, si se anjeaza cu smantana dulce.
Cantitate:
6 buc
(portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii: