Ingrediente
●
Păstârnac
1 buc
(sau rădăcină de pătrunjel)
●
Rădăcină de țelină
1 buc
(doar o felie din ea )
●
Ardei gras roșu
1 buc
((jumătate din el)
●
Ardei gras verde
1 buc
(jumătate din el)
●
Sare, piper
1 lingura
(după gust)
●
Usturoi
1 buc
(o căciulie medie)
●
Oțet
1 pahar
(un păhărel mic de la pălincă)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se spală puiul și se taie bucăți.
Legumele se curăță și se spală.
Pas 2
Se pun toate la fiert într-o oală cu apă și sare. Legumele le lăsați întregi sau tăiate în jumătate. Se scot legumele și carnea când sunt gata fierte, înlăturăm pielea și oasele și tăiem carnea cubulețe (ca să iasă bine cubulețele tăiem carnea invers sensului de creștere).
Completăm supa cu apă cca trei sferturi din oală, și punem condimentele.
Pas 3
Într-un vas se face dressing-ul din 2 ouă, 2 linguri de făină, usturoiul pisat, smântâna, iaurtul, oțetul, sare, piper, delikat. Acesta se adaugă la supa de pui (la foc mic) și se amestecă încontinuu să nu se brânzească. Apoi se adaugă carnea tăiată cubulețe și se mai lasă să fiarbă un pic (cca 5-10 min, la foc mic)
Pas 4
Un morcov îl radem și îl prăjim până își schimbă culoarea.
Pas 5
Apoi se adaugă în tigaie câteva polonice de supă. Se strecoară totul în supa (printr-o sită) pentru a-i da o culoare frumoasă.
Pas 6
Și așa arată ciorba rădăuțeană la final 
Cantitate:
5 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)