Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Această ciorbă este preferata familiei mele și m-am gândit să vă împărtășesc rețeta ei pentru că este delicioasă Știu că pe internet se găsesc multe variante dar mie îmi place varianta mea și cred că este foarte reușită, încercați și n-o să regretați

Ingrediente

Pui întreg
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Păstârnac
1 buc
(sau rădăcină de pătrunjel)
Rădăcină de țelină
1 buc
(doar o felie din ea )
Ardei gras roșu
1 buc
((jumătate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumătate din el)
Pătrunjel verde
1 buc
   
Sare, piper
1 lingura
(după gust)
Cub de pui maggi
1 buc
   
Ouă
2 buc
   
Usturoi
1 buc
(o căciulie medie)
Smântână
500 ml
   
Iaurt
500 ml
   
Oțet
1 pahar
(un păhărel mic de la pălincă)
Făină albă
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Se spală puiul și se taie bucăți.

Legumele se curăță și se spală.

Ciorbă rădăuțeană - Pas 1
Pas 2

Se pun toate la fiert într-o oală cu apă și sare. Legumele le lăsați întregi sau tăiate în jumătate. Se scot legumele și carnea când sunt gata fierte, înlăturăm pielea și oasele și tăiem carnea cubulețe (ca să iasă bine cubulețele tăiem carnea invers sensului de creștere).
Completăm supa cu apă cca trei sferturi din oală, și punem condimentele.

Ciorbă rădăuțeană - Pas 2
Pas 3

Într-un vas se face dressing-ul din 2 ouă, 2 linguri de făină, usturoiul pisat, smântâna, iaurtul, oțetul, sare, piper, delikat. Acesta se adaugă la supa de pui (la foc mic) și se amestecă încontinuu să nu se brânzească. Apoi se adaugă carnea tăiată cubulețe și se mai lasă să fiarbă un pic (cca 5-10 min, la foc mic)

Ciorbă rădăuțeană - Pas 3
Pas 4

Un morcov îl radem și îl prăjim până își schimbă culoarea.

Ciorbă rădăuțeană - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă în tigaie câteva polonice de supă. Se strecoară totul în supa (printr-o sită) pentru a-i da o culoare frumoasă.

Ciorbă rădăuțeană - Pas 5
Pas 6

Și așa arată ciorba rădăuțeană la final

Ciorbă rădăuțeană - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)
Colecții: Supe și ciorbe

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 15 Feb 2011, 11:32

Gabriela imi citesti gandurile, am si eu aceasta ciorba pregatita pentru postare pe site - tot amanam si uite ca ai pus-o tu acum, deci eu pun altele

Arata foarte bine ciorbitza, intrebare- din legume nu mai pui nimic inapoi in ciorba? Nu pasezi cartofii, telina?

gabriela29sv
gabriela29sv 15 Feb 2011, 11:38

Multumesc Lena, din legume nu pun nimic inapoi...se pot manca asa ,sotul meu e fan legume fierte asa ca i le pastrez lui tot timpul. Sincer de vreo doua ore ma chinui sa postez reteta pentru ca am avut probleme cu calculatorul, dar pana la urma am reusit

Nota mea pentru rețetă:
lyly
liliana (lyly) 16 Feb 2011, 12:27

Multu mult!. Astept de mult timp aceasta reteta. Baiatul meu mi-a zis ca a mancat cand a fost in acea zona , aceasta ciorba minunata.

Lyly

gabriela29sv
gabriela29sv 16 Feb 2011, 13:58

Cu mare placere lyly ...eu sunt chiar din acea zona adica din Suceava si te asigur ca e o reteta foarte reusita, preferata familiei ...dupa cum am mai spus

ica
burlacu ica (ica) 17 Feb 2011, 00:36

e buna ciorba am mancat si eu odata la cumnata mea la falticeni poate voi face si eu stiu ca efafoarte buna ciao.

tiki
tiki 02 Sep 2014, 12:53

Buna. Este o ciorba care-mi place f.mult. Eu o fac putin diferit, dar nu cu mult. Nu pun absolut nici un ingredient in plus,din contra. Ceea ce nu pun eu e: faina, iaurt,cub Maggy. Si eu intotdeauna puiul il oparesc inainte. Adica il pun in apa rece si-l las pana da un clocot de apare spuma, pe care o indepartez, arunc apa,spal puiul si il pun din nou in apa putin calduta cu toate celelalte ingrediente care trebuie atunci. Si la aceasta ciorba eu 1 morcov il tai buc.mici ptr. culoare,restul legumelor le pasirez. Si de pe buc.mai rele -cum spun eu- iau carnea jos, si cele mai bune, pulpele,aripile, le las intregi si le pun fiecaruia in farfurie. Dar precis gustul e acelasi. Paaaa.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AshaKraken949
Asha Kraken (AshaKraken949) 26 Jun 2016, 21:22

Am facut reteta exact asa si a iesit super! F clar explicat, rezultatul perfect, multumesc Lena:)

Nota mea pentru rețetă:
luminitaiasi
luminitaiasi 15 Jul 2016, 15:57

Eu faceam ciorba asta pasand la sfarsit morcovul. De data asta, n-am mai facut asta, pt ca am vrut sa incerc si reteta asta. Foarte gustoasa. Nu vreau sa ma gandesc la colesterol :).

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristinaNita310
Cristina Nita (CristinaNita310) 02 Nov 2016, 11:39

A iesit perfect ptr prima mea ciorba radauteana.Multumesc mult ptr retetele tale.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: