Ciorba de burta falsa

A
Ciorba de burta falsa

La mine in familie nu s-a facut si nici nu s-a mancat ciorba de burta. Am trait zeci de ani cu impresia ca e ceva cah pana m-a pus un fost sef sa gust si mi-a placut. Mananc f rar, poate 1 data pe an si atunci cer ciorba de burta fara burta. Reteta asta a picat la fix ! Am primit-o pe mail de la o prietena; nu stiu daca ea a incercat-o, dar eu am facut-o deja de 2. Prima transa a fost conform retetei si nu ne-am saturat asa ca am mai facut peste 2 saptamani a 2-a oara ... si mai multa.

Se face usor si e delicoasa ! Atentie insa la calorii si colesterol

Ingrediente

Ciuperci pleurotus
400 g
eu am pus o casoleta de 500 g
Gogosari in otet
2 buc
Morcovi
1 buc
mare
Ceapa
1 buc
mare
Ulei
3 linguri
Smantana
200 g
150-200 g
Galbenus de ou
1 buc
Otet
2 linguri
dupa gust, eu am avut otet de mere
Piper, sare
1 linguri
dupa gust
Apa
1500 ml
Usturoi(catei)
2 buc

Pasi de urmat

1

Strangem ingredientele.

2

Se curata morcovul si se da pe razatoarea mica. Eu de cand am TurboCheful mi-am salvat degetele si iese perfect.

3

Su curata ceapa si se toaca marunt. Eu ... tot cu TurboCheful o fac.

4

Gogosarul murat se taie felii mici

5

Se spala ciupercile si se taie fasii ca la ciorba de burta.

6

Se calesc legumele in ulei (cu apa) circa 5 min.

7

Se adauga apa si ciupercile si se lasa la fiert cca 25 min.

Eu am calit in wok, pe urma am mutat totul in oala si am adaugat apa si ciupercile.

8

Se piseaza ustoroiu sau se trece prin presa, se adauga la ciorba si se ia de pe foc.

9

Galbenusul de ou il amestecam bine de tot cu smantana. Peste compozitie se adauga amestecand bine 2-3 polonice de ciorba. Compozitia astfel obtinuta se adauga treptat, amestecand continuu, in ciorba. Asa nu se va taia.

10

Se adauga sare, piper si otet dupa gust. Se poate servi cu ardei iute.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (4-5 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Supe si ciorbe

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 08 ian 2018, 17:33

Eu mănînc și ciorba clasică de burta (cu burtă) dar asta este așa de ușor de făcut și seamană atat de bine cu burta, încît o fac mai des. 

tiki
tiki 07 apr 2016, 18:06

Buna. Am facut aceasta ciorba ieri si mi-a placut f. mult. Postez acuma ca sa vad cum merge .....logarea. Vad ca acuma nu trebuie.E totul ok. Poate numai la retetele noi...pe unde nu am mai trecut? Dar nici aici nu am fost. !!! hahaha.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
scarabeu
scarabeu 10 sep 2014, 10:47

Buna ziua, imi puteti spune daca aceasta ciorba s-ar putea face fara ou si cu smantana de post ? si daca ar iesi la fel de gustoasa.

Multumesc!
daliana
daliana 16 aug 2014, 15:23

Buna, am terminat si eu acum ciorbita, dar are un miros ciudat poate din cauza ciupercilor?Trebuia sa le oparesc inainte?Mersi

merryy4ever
merryy4ever 09 dec 2012, 15:30

foarte buna ciorba,e prima data cand am facut aceasta ciorba,multumim pt retete.

ralucutza370
ralucutza370 30 nov 2012, 14:21

Asi vrea si eu unu cum e al tau cat ma costa sa imi faca si mie sotu tau?

lena
Elena (lena) ralucutza370 30 nov 2012, 15:11

El nu mai lucreaza cu clienti mici pentru ca are niste proiecte mari si nu mai are timp. Gasesti multi pe net, doar sa dai o cautare.

Si te rog mult, pentru alte informatii decat cele ce tin de reteta respectiva, scrie-mi pe elena@lalena.ro.

marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 23 nov 2012, 11:15

Am pus verdeata pe deasupra (la mine-n farfurie)... cum vedeti sunt ierbivora, nu pot sa ma abtin... mananc patrunjel cu aproape orice... Da a iesit foarte buna cu sotu' nu m-am inteles in privinta formei gogosarului... ii plac mici incat sa nu-i simta... el este carnivor, mare mancator de ciorba de burta originala (si eu o mananc) insa in aceiasi masura ii plac ciupercile asa caaa... ne-am delectat cu aceasta ciorbitza. Ah! Am uitat sa spun ca am renuntat la usturoi... tot gustul lui...  al sotului.

Poza mea pentru reteta:
mickymro
Mihaela (mickymro) 23 nov 2012, 01:35

morcovul si ceapa le-am pasat

mickymro
Mihaela (mickymro) 13 oct 2012, 00:04

si asa arata in farfuria mea

Poza mea pentru reteta:
mickymro
Mihaela (mickymro) 13 oct 2012, 00:02

sa iti dea Dumnezeu sanatate si inspiratie, ca tareeeee buna a iesit! Am rezolvat o problema arzatoare.. cum sa fac ciorba de burta fara burta. Cu ajutorul tau am reusit! SI nu iti dai seama de diferenta si e si mult mai sanatoasa! Bravo! Si iti multumesc ca existi!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile