Ciorba de burta falsa
reteta postata de Adriana (AMV)
La mine in familie nu s-a facut si nici nu s-a mancat ciorba de burta. Am trait zeci de ani cu impresia ca e ceva cah pana m-a pus un fost sef sa gust si mi-a placut. Mananc f rar, poate 1 data pe an si atunci cer ciorba de burta fara burta. Reteta asta a picat la fix ! Am primit-o pe mail de la o prietena; nu stiu daca ea a incercat-o, dar eu am facut-o deja de 2. Prima transa a fost conform retetei si nu ne-am saturat asa ca am mai facut peste 2 saptamani a 2-a oara ... si mai multa.
Se face usor si e delicoasa ! Atentie insa la calorii si colesterol
Ingrediente
●
Ciuperci pleurotus
400 g
eu am pus o casoleta de 500 g
●
Smantana
200 g
150-200 g
●
Otet
2 linguri
dupa gust, eu am avut otet de mere
●
Piper, sare
1 lingura
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Se curata morcovul si se da pe razatoarea mica. Eu de cand am TurboCheful mi-am salvat degetele si iese perfect.
Pas 3
Su curata ceapa si se toaca marunt. Eu ... tot cu TurboCheful o fac.
Pas 4
Gogosarul murat se taie felii mici
Pas 5
Se spala ciupercile si se taie fasii ca la ciorba de burta.
Pas 6
Se calesc legumele in ulei (cu apa) circa 5 min.
Pas 7
Se adauga apa si ciupercile si se lasa la fiert cca 25 min.
Eu am calit in wok, pe urma am mutat totul in oala si am adaugat apa si ciupercile.
Pas 8
Se piseaza ustoroiu sau se trece prin presa, se adauga la ciorba si se ia de pe foc.
Pas 9
Galbenusul de ou il amestecam bine de tot cu smantana. Peste compozitie se adauga amestecand bine 2-3 polonice de ciorba. Compozitia astfel obtinuta se adauga treptat, amestecand continuu, in ciorba. Asa nu se va taia.
Pas 10
Se adauga sare, piper si otet dupa gust. Se poate servi cu ardei iute.
Cantitate:
4 buc
(4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)