Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon

O ciorbita de fasole foarte gustoasa, facuta ca in Ardeal, acrita cu otet si aromata cu tarhon.

Ingrediente

Fasole uscata (pestrita)
300 g
Coaste de porc afumate
800 g
(orice afumatura)
Ceapa
1 buc
Morcovi
3 buc
Telina
1 buc
(150g)
Usturoi (catei)
3 buc
Tarhon uscat
25 g
Patrunjel
1 buc
(legatura mica)
Pasta de tomate
3 linguri
Otet
2 linguri
Sare
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat in apa rece peste noapte, dupa care se scurge, se pune alta apa si se pune la fiert. Se schimba apa de fierbere de 2-3 ori, inlocuindu-se cu apa fiarta separat.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 1
Pas 2

Pregatim legumele, le curatam si le spalam.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 2
Pas 3

Dupa ce am facut ultima schimbare a apei de fierbere, se adauga afumatura. Lasam sa fiarba bine la foc mic.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 3
Pas 4

Tocam ceapa marunt si o adaugam cand fasolea este aproape fiarta.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 4
Pas 5

Dupa ceapa, punem si zarzavatul taiat marunt sau dat pe razatoare.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 5
Pas 6

Adaugam tarhonul, usturoiul si patrunjelul tocate marunt.

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 6
Pas 7

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, punem pasta de rosii (diluata in putina zeama) si sare. Apoi acrim ciorba cu otet dupa gust. Inainte de servire se poate adauga verdeata tocata.

           POFTA    BUNA!

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 65 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Supe si ciorbe

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

anabalmus
anabalmus 18 Jun 2012, 14:40

Ciorba de fasole am facut si eu, acum fara carne.

Poza mea pentru reteta:
hanna
hanna 14 Nov 2013, 14:16

Nu am pus niciodata tarhon,cred ca da un gust aparte,in schimb folosesc toate ingrdientele din reteta ta,si e foarte buna ciorbita mai ales pe vremea asta ploioasa si friguroasa merge de minune

Poza mea pentru reteta:
Evelina T.
Evelina (Evelina T.) 29 May 2016, 10:53

Rețetele tale m-au învățat să gătesc ! Mulțumesc pentru tot ce faci! Personal, apreciez foarte mult munca ta! Baftă pe mai departe

Nota mea pentru reteta: