Bors (ciorba) cu sfecla si varza murata

C
Bors (ciorba) cu sfecla si varza murata

Va propun un bors ( asa se numeste in zona Moldovei acest fel de cioba) gustos. foarte potrivit pentru zilele geroase de iarna. Sfecla ii da o culoare rosie foarte frumoasa, iar varza acra ii sporeste savoarea. Pofta buna !

Ingrediente

Oase cu carne(vita/porc)
1 kg
am folosit de vita
Ceapa
2 buc
Morcovi
2 buc
Cartofi
4 buc
Varza murata
300 g
Sfecla
300 g
Bors
500 ml
dupa gust
Patrunjel verde
1 buc
o leg.

Pasi de urmat

1

Fierbi oasele bine, pana cand carnea e moale, in procesul fierberii nu uiti sa aduni spuma si sa adaugi  sare dupa gust.


2

Intre timp, pregatesti legumele,toci cepele, dai morcovii prin razatoare, . Calesti ceapa si morcovul cu putin ulei, daca mai e nevoie, adaugi putina apa.

3

Adaugi ceapa si morcovul calite in cratita.Adaugi si cartifii taiati cubulete.

4

Separat calesti sfecla data prin razatoare.


5

Cand cartofii sunt aproape gata, adaugi sfecla


6

Lasi sa dea un clocot si imediat adaugi si varza murata, tocata marunt.  Acreala verzei ajuta sfecla sa nu-si schimbe culoarea si borsul sa fie  rosu


Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 4 litri
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Supe si ciorbe, Varza

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !