Ciorba de dovlecei cu tarhon

Ciorba de dovlecei cu tarhon

Aceasta ciorba este foarte potrivita pentru aceasta perioada de vara, mai ales ca se poate manca si rece si in orice zi din saptamana. Se face simplu si cu ingrediente putine.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
medii
Ceapa alba
1 buc
Praz
1 buc
cam 10 cm.
Morcovi
1 buc
mic
Telina
1 buc
1 mica sau 1/2
Usturoi
2 buc
catei
Ulei de masline
3 linguri
Supa de legume
1 l
Paste
100 g
Tarhon
1 linguri
in otet,sau uscat
Sare,piper
1 lingurite
Smantana
50 g
optional,in farfurie

Pasi de urmat

1

   Acestea sunt principalele ingrediente.: Ceapa, morcovii , telina, usturoiul, dovleceii.

 

 

Aici dovleceii sunt taiati si am adaugat si pastele. Puteti folosi orice fel de paste,eu am pus colorate ca asa am avut.

 

2

   In oala de supa se incinge uleiul de masline, se pune ceapa taiata marunt si prazul rondele.Se calesc pana devin sticloase, apoi usturoiul intreg, 30 SECUNDE, dupa care se scoate. Urmeaza marcovul ras, telina taiata cuburi si lasati la calit impreuna 2 minute, dupa care se adauga supa de legume (pe care eu am facut-o din 2 cuburi de Knorr.) Se fierbe totul aprox.15-20 min,pana devin dovleceii aldente.

3

Reteta originala este cu orez,dar eu am folosit paste, fierte separat ca sa nu tulbur supa.  Folositi ce va place. La sfarsit se adauga tarhon de care vreti, proaspat, uscat, sau in otet de care am folosit eu  si lasati sa mai dea un clocot.

4

  Puteti servi cu o lingura de smantana pusa in farfurie.

POFTA BUNA !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 litri
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Supe si ciorbe

Comentarii

tiki
tiki 29 iul 2014, 10:48

Scuze. Acuma vad ca nu am scris cand se adauga sarea si piperul. La sfarsit la Pasul 3, dar cred ca stiati.

florina23
florina23 29 iul 2014, 20:59

Lena, bors nu se pune?

tiki
tiki 30 iul 2014, 08:01

Nu, nu se pune. Otetul in care e tarhonul e suficient,sau daca folositi tarhon neconservat, atat. Fara otet. Dar puteti pune  ca nu are ce sa strice. Gustati fara si daca stiti ca va place acru, puneti orice va place. Succes.

florina23
florina23 30 iul 2014, 08:17

Va multumesc mult, asa o sa fac... iesise dulceaga de la dovlecel si, moldoveanca dedata la ciorbe acre fiind, eram usor in ceata... :) toate bune, multumesc! ma duc s-o dreg acuma...