Ingrediente
●
Telina
1 buc
1 mica sau 1/2
●
Ulei de masline
3 linguri
●
Tarhon
1 lingura
in otet,sau uscat
●
Smantana
50 g
optional,in farfurie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Acestea sunt principalele ingrediente.: Ceapa, morcovii , telina, usturoiul, dovleceii.
Aici dovleceii sunt taiati si am adaugat si pastele. Puteti folosi orice fel de paste,eu am pus colorate ca asa am avut.
Pas 2
In oala de supa se incinge uleiul de masline, se pune ceapa taiata marunt si prazul rondele.Se calesc pana devin sticloase, apoi usturoiul intreg, 30 SECUNDE, dupa care se scoate. Urmeaza marcovul ras, telina taiata cuburi si lasati la calit impreuna 2 minute, dupa care se adauga supa de legume (pe care eu am facut-o din 2 cuburi de Knorr.) Se fierbe totul aprox.15-20 min,pana devin dovleceii aldente.
Pas 3
Reteta originala este cu orez,dar eu am folosit paste, fierte separat ca sa nu tulbur supa. Folositi ce va place. La sfarsit se adauga tarhon de care vreti, proaspat, uscat, sau in otet de care am folosit eu si lasati sa mai dea un clocot.
Pas 4
Puteti servi cu o lingura de smantana pusa in farfurie.
POFTA BUNA !
Cantitate:
2 l
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: