Ingrediente
●
Carne de pui
500 g
puteti folosi pui intreg, pulpe sau tacam de pui, orice doriti sau aveti in casa. Puteti pune mai multa carne , gustul nu va avea decat de castigat.
●
Morcovi
1 buc
unul mare sau 2 mai mici
●
Bors acru
400 ml
sau sare de lamaie, fiecaruia ce-i place
●
Rosii decojite
300 ml
sau bulion de rosii
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ingredientele de care avem nevoie:
Pas 2
Carnea spalata, curatata de grasime si taiata bucati potrivite se pune la fiert in 1,5 l. de apa ( daca puneti mai multa carne, mai mariti un pic cantitatea de apa). Cand fierbe, ii luati spuma de deasupra.
Pas 4
Dupa ce ati luat spuma de la carne, mai lasati sa fiarba vreo 5-10 min.( carnea de pui din comert fierbe foarte repede si va fi fiarta pana la terminarea ciorbei, daca este pasare de curte, fierbe mai greu si atunci inainte de a adauga legumele o lasati sa fiarba pana este aproape moale.), apoi adaugati ceapa, morcovul si cartofii.
Pas 5
Cand cartofii sunt aproape moi, adaugati varza tocata marunt
Pas 6
Mai asteptati cateva minute pina cartofii sunt complet fierti, iar varza s-a inmuiat, si adaugati rosiile decojite sau bulionul.
Pas 7
Daca folositi rosii decojite proaspete este nevoie sa asteptati sa fiarba, daca puneti bulion sau rosii decojite din conserva, ele sunt deja fierte, asa ca puteti pune aproape imediat (lasati sa dea un clocot), borsul fiert in prealabil sau sarea de lamiie (eu asta am avut ). Cantitatea de bors acru sau sare de lamaie (fiti atenti, este foarte concentrata si poate fi de ajuns un varf de lingura) este trecuta la ingrediente aproximativ. Fiecare pune in functie de cat de acra ii place ciorba. Asteptati sa dea in clocot ciorba, stingeti focul si adaugati patrunjelul taiat marunt (eu am avut o jumatate de legatura).
Cantitate:
3 l
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: