Ficatei de pui cu mamaliguta

Ficatei de pui cu mamaliguta

Vin si eu cu o alta reteta de ficatei, este usor si rapid de preparat. Acum cu mamaliguta, dar se poate si cu piure sau legume, eu fac si cu dovlecel verde facut pe gratar cu ulei de masline, este super.

Sper sa trecem examenul, mai ales ca am un ajutor de nadejde care se acupa de aranjat si decorat, mai face si pozele. Este fiica mea si vrea neaparat sa va puna si ea o reteta 100/% preparata de ea.

Ingrediente

Ficatei de pui
500 g
Bacon
200 g
Ceapa
2 buc
Ulei de masline
4 linguri
Vin alb
30 ml
Sos de rosii
200 g
Praz
1 buc
daca este mare jumatate
Sare,piper,foi dafin
1 lingurita
dupa gust
Lapte
200 ml
Mamaliguta
80 g
pt.fiecare persoana

Pasi de urmat

1

Spalam si curatam bine ficateii, eu i-am taiat marunt, dar se pot lasa si intregi. Se pun intr-un bol si se toarna lapte cat sa acopere bine tot ficatul. Se lasa  jumatate de ora, apoi se scurg intr-o strecuratoare si se spala bine sa nu ramana cu lapte .

2

Taiem baconul  si il punem la prajit in uleiul incalzit bine. Daca puneti ulei de floarea s. ar trebui mai mult, cel de masline sporeste si este deajuns 3-4 linguri.

3

Rumenim baconul pe toate partile si il scoatem din tigaie, in acelasi ulei vom cali ceapa.

4

Taiem ceapa si prazul, eu nu le tai foarte marunt  - daca nu va place sa se vada ceapa prin mancare o taiati f. marunt,  o sa se zdrobeasca la fierbere.

5

Punem ceapa si prazul in uleiul ramas de la bacon, adaugam sare si  lasam 3-4 minute cu capac sa se inabuse, este mai sanatos decat prajita.

6

Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, adaugam vinul alb, amestecam bine si lasam inca 5-8 minute sa fiarba cu capac.

7

Adaugam ficateii scursi de apa si lasam sa fiarba fara sa punem apa, se fierb in sucul pe care il lasa ei si ceapa.aproximativ 10 minute

8

Acum este timpul sa adaugam baconul si sosul de rosii (sa nu fie acru) ,eu folosesc un sos usor dulceag, il mancam si in loc de ketchup.

9

Amestecam incet sa nu se sfarame ficateii, punem piper si foile de dafin intregi (la final le scoatem). Lasam sa mai fiarba la foc mic, sa se patrunda bine aromele.

10

La final punem frunza de patrunjel  sau alte arome ce va plac voua, apropo patrunjelul contine vitamina C asa ca puteti pune din abundenta la toate mancarurile.

Servim cu mamaliguta.

POFTA BUNA 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Colectii: Pui

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 13 feb 2011, 09:34

Foarte intersanta varianta cu sos de rosii, bravo Elena!

lena
Elena (lena) 13 feb 2011, 09:37

Si nota 10 ajutorului tau! Sa va fie sanatoasa si sa aduca numa bucurii

spiriduena
elena (spiriduena) 14 feb 2011, 00:29

multumim mult.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 04 apr 2012, 21:50

Poza mea pentru reteta:
Zoica
Zoica 05 sep 2014, 14:20

Care-i rostul ficateilor in lapte?

N-am incercat niciodata asa.