Ingrediente
●
Sare si piper
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Marimea puiului nu conteaza. Depinde de voi. Se pot folosi si numai pulpe, aripi, orice parti aveti si doriti. Al meu a avut 1,200 kg. Se spala si se sterge cu servetele absorbante.
Pas 2
Se taie bucati, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Pas 3
Se ia o cratita potrivita ca marime,la care sa aveti un capac, o idee mai mare si de aceasta forma. In cratita se pune apa cam de 3/4 si de preferinta fierbinte ca sa nu dureze asa mult pana se incalzeste in cuptor.
Pas 4
Se aseaza frumos puiul pe capac, se pune deasupra putin ulei,si printre, bucatele de ceapa si usturoi daca doriti. Se baga la cuptor ptr. aproximativ 1 ora. Normal nu trebuie facut nimic in acest timp, dar daca doriti puteti sa-l ungeti cu putin sos din capac. Apa nu trebuie, ca-si lasa puiul. ATENTIE, cand scoateti cratita din cuptor ( ca e grea),sa nu o inclinati sa va curga ulei, ca se aprinde si sa nu luati foc.(eu am patit si mi-am ars putin parul in fata).
Pas 5
Cand e rumen, este gata. Scoateti cratita din soba cu grija si-l serviti cu orice garnitura doriti. Ceapa si usturoiul sunt f. bune.
Pas 6
Eu am facut de data aceasta cartofi pireu. Si cu o salatica langa,... e nemaipomenit. Deci se face f. simplu. Pui tot ce trebuie pe capac il bagi la cuptor si se face singur.
POFTA BUNA !
Cantitate:
800 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)