COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI
NU CRED CĂ ESTE PERSOANĂ CARE SĂ FI GUSTAT COASTELE DULCI DE LA RESTAURANTELE CHINEZEȘTI ȘI SĂ NU-I FI PLĂCUT.
EU LE ADOR! GUSTUL DULCE CARAMELIZAT ȘI CROCANTUL CÂRNII, DELICIOS!
ÎN POZĂ SUNT ALĂTURI DE TĂIȚEII CHINEZEȘTI CU LEGUME, CE A MAI RĂMAS
Ingrediente
●
Sos de soia
3 linguri
2 MARINATĂ ȘI 1 SOS
●
Zahăr
7 linguri
SAU 7 CUBULEȚE,2 MARINATĂ ȘI 5 SOS
●
Ceapă
2 buc
UNA MAI MARE ȘI UNA MAI MICA
●
Amidon alimentar
1 lingura
DILUAT CU O LINGURĂ DE APĂ
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
PREGĂTIM MARINATA:
2 LINGURI DE ZAHĂR
Pas 6
O LINGURĂ RASĂ DE AMIDON ALIMENTAR O DIZOLVĂM ÎNTR-O LINGURĂ DE APĂ
Pas 7
AMIDONUL ÎL TURNĂM ÎN BOL, ȘI AMESTECĂM BINE. ASTA ESTE MARINATA
Pas 8
COASTA DE PORC O DEGREȘAȚI (SCOATEȚI GRĂSIMEA, DACĂ ARE MULTĂ, CA ÎN CAZUL MEU), ȘI APOI O TĂIAȚI BUCĂȚELE
Pas 9
ADĂUGAȚI CARNEA PESTE MARINATA ȘI AMESTECAȚI BINE
Pas 10
PUNEȚI CAPAC, LĂSAȚI 20MIN LA MARINAT LA FRIGIDER, DACĂ NU SUNTEȚI PRESAȚI, PUTEȚI SĂ O LĂSAȚI PÂNĂ A DOUA ZI, CUM AM FĂCUT EU.
Pas 11
ÎNTR-UN WOK, PUNEȚI 2 LINGURI DE ULEI DE MĂSLINE ÎNCINGEȚI, ȘI PUNEȚI CEAPA MICĂ TĂIATĂ MĂRUNȚI ȘI CEI 2 CĂȚEI DE USTUROI PISAȚI ȘI CĂLIȚI PUȚIN
Pas 12
DUPĂ CE S-AU CĂLIT PUȚIN CEAPA ȘI USTUROIUL, ADĂUGAȚI CARNEA ȘI O ȚINEȚI LA FOC MARE 3,4 MINUTE SĂ O COLORAȚI PE AMBELE PĂRȚI APOI ÎNCĂ 5MIN LA FOC MIC
Pas 13
DUPĂ ACEST TIMP ÎN TIGAIE, CARNEA FACE O PLIMBARE ÎNTR-O FARFURIE ȘI AȘTEAPTĂ CUMINTE CE URMEAZĂ
Pas 14
ÎN WOK, PUNEȚI 2 LINGURI DE ULEI ȘI APOI CEAPA MARE TĂIATĂ MĂRUNȚI SAU CUM VĂ PLACE ÎN SOS, O ȚINEȚI LA CĂLIT LA FOC SLAB PÂNĂ DEVINE TRANSPARENTĂ
Pas 15
PREGĂTIM SOSUL:
PESTE RESTUL DE MARINATĂ, PUNEȚI KETCHUPUL
Pas 16
CELE 5 LINGURIȚE DE ZAHĂR, ÎN CAZUL MEU CUBIC (SCUZE PENTRU POZĂ, CAM ÎNTUNECATĂ)
Pas 17
CELE 2 LINGURI DE OȚET DE MERE (DE PREFERAT DE MERE PENTRU CĂ E MAI SLAB ÎN ACIDITATE)
Pas 19
UN PAHAR DE APĂ CALDĂ, AMESTECAȚI BINE ȘI ADĂUGAȚI ÎN WOK SOSUL REZULTAT, ȘI LĂSAȚI VREO 5 MINUTE LA FOC MARE, SOSUL O SĂ SE ÎNGROAȘE PUȚIN
Pas 20
DUPĂ CE S-A ÎNGROȘAT PUȚIN, ADĂUGAȚI COASTELE ȘI LĂSAȚI PÂNĂ SE ÎNGROAȘĂ BINE, DAR AMESTECAȚI PERIODIC
Pas 22
NOI LE-AM SERVIT CU TĂIȚEI CHINEZEȘTI CU LEGUME, REȚETA ALTA DATĂ (AM OBSERVAT CĂ TĂIȚEII CHINEZEȘTI DE AICI SUNT CA SUPELE CU TĂIȚEI ROLTON DE LA NOI, IDENTICI), ȘI AICI CE A MAI RĂMAS, CĂ N-AM APUCAT SA FAC ALTA POZĂ.
VĂ UREZ POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
900 g
(APROXIMATIV)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Sursă:
PRIETENA MEA CHEN