COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI

S
COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI

NU CRED CĂ ESTE PERSOANĂ CARE SĂ FI GUSTAT COASTELE DULCI DE LA RESTAURANTELE CHINEZEȘTI ȘI SĂ NU-I FI PLĂCUT.

EU LE ADOR! GUSTUL DULCE CARAMELIZAT ȘI CROCANTUL CÂRNII, DELICIOS!

ÎN POZĂ SUNT ALĂTURI DE TĂIȚEII CHINEZEȘTI CU LEGUME, CE A MAI RĂMAS

Ingrediente

Coastă de porc
500 g
   
Sos de soia
3 linguri
2 MARINATĂ ȘI 1 SOS
Zahăr
7 linguri
SAU 7 CUBULEȚE,2 MARINATĂ ȘI 5 SOS
Sare
1 lingurita
   
Ceapă
2 buc
UNA MAI MARE ȘI UNA MAI MICA
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Amidon alimentar
1 lingura
DILUAT CU O LINGURĂ DE APĂ
Ulei
4 linguri
   
Oțet de mere
2 linguri
   
Ketchup
3 linguri
   
Apă caldă
1 pahar
   

Pași de urmat

Pas 1

INGREDIENTELE

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 1
Pas 2

PREGĂTIM MARINATA:

2 LINGURI DE ZAHĂR

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 2
Pas 3

O LINGURIȚĂ DE SARE

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 3
Pas 4

DOUĂ LINGURI SOS SOIA

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 4
Pas 5

AMIDONUL ALIMENTAR

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 5
Pas 6

O LINGURĂ RASĂ DE AMIDON ALIMENTAR O DIZOLVĂM ÎNTR-O LINGURĂ DE APĂ

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 6
Pas 7

AMIDONUL ÎL TURNĂM ÎN BOL, ȘI AMESTECĂM BINE. ASTA ESTE MARINATA

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 7
Pas 8

COASTA DE PORC O DEGREȘAȚI (SCOATEȚI GRĂSIMEA, DACĂ ARE MULTĂ, CA ÎN CAZUL MEU), ȘI APOI O TĂIAȚI BUCĂȚELE

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 8
Pas 9

ADĂUGAȚI CARNEA PESTE MARINATA ȘI AMESTECAȚI BINE

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 9
Pas 10

PUNEȚI CAPAC, LĂSAȚI 20MIN LA MARINAT LA FRIGIDER, DACĂ NU SUNTEȚI PRESAȚI, PUTEȚI SĂ O LĂSAȚI PÂNĂ A DOUA ZI, CUM AM FĂCUT EU.

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 10
Pas 11

ÎNTR-UN WOK, PUNEȚI 2 LINGURI DE ULEI DE MĂSLINE ÎNCINGEȚI, ȘI PUNEȚI CEAPA MICĂ TĂIATĂ MĂRUNȚI ȘI CEI 2 CĂȚEI DE USTUROI PISAȚI ȘI CĂLIȚI PUȚIN

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 11
Pas 12

DUPĂ CE S-AU CĂLIT PUȚIN CEAPA ȘI USTUROIUL, ADĂUGAȚI CARNEA ȘI O ȚINEȚI LA FOC MARE 3,4 MINUTE SĂ O COLORAȚI PE AMBELE PĂRȚI APOI ÎNCĂ 5MIN LA FOC MIC

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 12
Pas 13

DUPĂ ACEST TIMP ÎN TIGAIE, CARNEA FACE O PLIMBARE ÎNTR-O FARFURIE ȘI AȘTEAPTĂ CUMINTE CE URMEAZĂ

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 13
Pas 14

ÎN WOK, PUNEȚI 2 LINGURI DE ULEI ȘI APOI CEAPA MARE TĂIATĂ MĂRUNȚI SAU CUM VĂ PLACE ÎN SOS, O ȚINEȚI LA CĂLIT LA FOC SLAB PÂNĂ DEVINE TRANSPARENTĂ

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 14
Pas 15

PREGĂTIM SOSUL:

PESTE RESTUL DE MARINATĂ, PUNEȚI KETCHUPUL

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 15
Pas 16

CELE 5 LINGURIȚE DE ZAHĂR, ÎN CAZUL MEU CUBIC (SCUZE PENTRU POZĂ, CAM ÎNTUNECATĂ)

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 16
Pas 17

CELE 2 LINGURI DE OȚET DE MERE (DE PREFERAT DE MERE PENTRU CĂ E MAI SLAB ÎN ACIDITATE)

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 17
Pas 18

O LINGURĂ DE SOS SOIA

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 18
Pas 19

UN PAHAR DE APĂ CALDĂ, AMESTECAȚI BINE ȘI ADĂUGAȚI ÎN WOK SOSUL REZULTAT, ȘI LĂSAȚI VREO 5 MINUTE LA FOC MARE, SOSUL O SĂ SE ÎNGROAȘE PUȚIN

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 19
Pas 20

DUPĂ CE S-A ÎNGROȘAT PUȚIN, ADĂUGAȚI COASTELE ȘI LĂSAȚI PÂNĂ SE ÎNGROAȘĂ BINE, DAR AMESTECAȚI PERIODIC

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 20
Pas 21

AȘA ARATĂ CÂND ESTE GATA

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 21
Pas 22

NOI LE-AM SERVIT CU TĂIȚEI CHINEZEȘTI CU LEGUME, REȚETA ALTA DATĂ (AM OBSERVAT CĂ TĂIȚEII CHINEZEȘTI DE AICI SUNT CA SUPELE CU TĂIȚEI ROLTON DE LA NOI, IDENTICI), ȘI AICI CE A MAI RĂMAS, CĂ N-AM APUCAT SA FAC ALTA POZĂ.

VĂ UREZ POFTĂ BUNĂ!

COASTE DE PORC DULCI CHINEZEȘTI - Pas 22

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g (APROXIMATIV)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Sursă: PRIETENA MEA CHEN

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!