Ingrediente
●
Piept de pui
1 buc
(500-600g)
●
Roșii cherry medii
6 buc
●
Ciuperci albe proaspete
6 buc
●
Ardei gras galben
1 buc
(un sfert din el)
●
Ardei gras roșu
1 buc
(un sfert din el)
●
Ardei gras verde
1 buc
(un sfert din el)
●
Vin alb demisec
1 pahar
●
Usturoi
1 buc
(un cățel)
●
Sare și piper
1 lingurita
(după gust)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spală, se taie cubulețe, se dă prin făină și se pune la prăjit în uleiul de măsline...în care ați pus înainte cățelul de usturoi un pic la prăjit, necurățat (se înlătură când se pune pieptul la prăjit)
Pas 2
Se prăjește pe ambele părți până devine auriu (cca 5,6 min).
Pas 3
Când pieptul este auriu adăugați peste el un pahar de vin și lăsați până acesta se evapora.
Pas 4
Între timp se pregătesc legumele...se spală și se taie.
Pas 5
Când vinul s-a evaporat, se adaugă legumele și un pahar cu apă. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic (cca 10-15 min până se întrepatrund legumele) să scadă până se obține un sos dens (amestecați din când în când).
Pas 6
La final se adaugă sare și piper după gust și pătrunjel tocat mărunt... să arate cam așa
.
Poftă bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: