Legume la cuptor cu crocant de paine

A
Legume la cuptor cu crocant de paine

Aceasta reteta i-a atras atentia sotului prin aspect asa ca a trecut-o imediat pe lista de dorinte. Gustul e pe masura ! Se poate manca ca atare sau drept garnitura la friptura sau peste.

Singurele inconveniente ar fi ca e destul de migaloasa la aranjare si se termina repede.

Ingrediente

Vinete
2 buc
sau 1 mare
Dovlecel
2 buc
Rosii
5 buc
sau 3-4 mai mari
Ciuperci proaspete
5 buc
Mozzarella
400 g
Paine uscata
3 buc
3-4 felii
Galbiori uscati
1 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Maghiran
1 linguri
Ulei
3 linguri
Parmezan ras
3 linguri
sau fulgi de drojdie
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Adunam ingredientele.

2

Intr-un robot punem painea uscata, patrunjelul si maghiranul. Eu nu am avut maghiran, dar m-am gandit sa imbunatatesc gustul cu niste galbiori uscati. 

Daca aveti parmezan, il puteti pune si pe el tot aici.

3

Maruntim totul si vom obtine crocantul de paine. Mie mi-a iesit cam fin, cred ca merge mai bine putin mai grosier.

4

Taiem mozzarella felii subtiri

5

Spalam bine legumele, le uscam si le taiem si pe ele felii subtiri. Presaram peste putina sare.

6

Ungem o forma cu ulei si aranjam cate un rand din fiecare leguma si mozzarella, apoi reluam pana umplem tava.

7

Turnam desupra crocantul de paine, fulgii de drojdie si stropim usor cu ulei. Bagam in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 40 min.

8

Pentru ca mi-au ramas legume taiate, le-am aranjat intr-o alta forma respectand aceleasi reguli.

9

Pentru variatie, la prima tava am mai ras niste cascaval deasupra.

10

Foarte apetisant !

11

Pofta buna !

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Gretta
Gretta 21 feb 2012, 22:06

Wow ce ornare! Trebuie sa incerc neaparat. O reteta sanatoasa care nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra .

Nota mea pentru reteta: