Legume la cuptor cu crocant de paine
reteta postata de Adriana (AMV)
Aceasta reteta i-a atras atentia sotului prin aspect asa ca a trecut-o imediat pe lista de dorinte. Gustul e pe masura ! Se poate manca ca atare sau drept garnitura la friptura sau peste.
Singurele inconveniente ar fi ca e destul de migaloasa la aranjare si se termina repede.
Ingrediente
●
Vinete
2 buc
sau 1 mare
●
Rosii
5 buc
sau 3-4 mai mari
●
Ciuperci proaspete
5 buc
●
Paine uscata
3 buc
3-4 felii
●
Galbiori uscati
1 lingura
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
●
Parmezan ras
3 linguri
sau fulgi de drojdie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Intr-un robot punem painea uscata, patrunjelul si maghiranul. Eu nu am avut maghiran, dar m-am gandit sa imbunatatesc gustul cu niste galbiori uscati.
Daca aveti parmezan, il puteti pune si pe el tot aici.
Pas 3
Maruntim totul si vom obtine crocantul de paine. Mie mi-a iesit cam fin, cred ca merge mai bine putin mai grosier.
Pas 4
Taiem mozzarella felii subtiri
Pas 5
Spalam bine legumele, le uscam si le taiem si pe ele felii subtiri. Presaram peste putina sare.
Pas 6
Ungem o forma cu ulei si aranjam cate un rand din fiecare leguma si mozzarella, apoi reluam pana umplem tava.
Pas 7
Turnam desupra crocantul de paine, fulgii de drojdie si stropim usor cu ulei. Bagam in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 40 min.
Pas 8
Pentru ca mi-au ramas legume taiate, le-am aranjat intr-o alta forma respectand aceleasi reguli.
Pas 9
Pentru variatie, la prima tava am mai ras niste cascaval deasupra.
Cantitate:
6 buc
(portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)