Piept la cuptor cu legume

A
Piept la cuptor cu legume

Pregătesc cu drag această rețetă duminica, având în același timp și carne și legume!

Ingrediente

Piept de pui dezosat
600 g
   
Cartofi
5 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Usturoi
1 buc
căpățână
Cașcaval afumat
100 g
   
Sare, piper negru, cimbru
2 g
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spală și se taie cuburi mari.

Piept la cuptor cu legume - Pas 1
Pas 2

Într-un vas yena termorezistent cu capac punem straturi: cartofii felii, morcov felii, piept, usturoi.

Piept la cuptor cu legume - Pas 2
Pas 3

După ce condimentăm adăugăm ultimul strat de cartofi. Adăugăm la final 100-150 ml apă și punem la cuptor la foc mediu până se fac legumele. Dacă doriți mai rumenit, lăsați ultimele 15 minute vasul fără capac.

Piept la cuptor cu legume - Pas 3
Pas 4

Scoatem din tavă fierbinți și așezăm tot pe straturi. Ultimul strat va fi format din cașcavalul ras. Când se topește cașcavalul se poate servi.

Piept la cuptor cu legume - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Colecții: Legume

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!