Legume la cuptor cu crocant de pâine
rețeta postată de Adriana (AMV)
Această rețetă i-a atras atenția soțului prin aspect așa că a trecut-o imediat pe lista de dorințe. Gustul e pe măsură! Se poate mânca ca atare sau drept garnitură la friptură sau pește.
Singurele inconveniente ar fi că e destul de migăloasă la aranjare și se termină repede.
Ingrediente
●
Vinete
2 buc
sau 1 mare
●
Roșii
5 buc
sau 3-4 mai mari
●
Ciuperci proaspete
5 buc
●
Pâine uscată
3 buc
3-4 felii
●
Gălbiori uscați
1 lingura
●
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
●
Parmezan ras
3 linguri
sau fulgi de drojdie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Într-un robot punem pâinea uscată, pătrunjelul și maghiranul. Eu nu am avut maghiran, dar m-am gândit să îmbunătățesc gustul cu niște gălbiori uscați.
Dacă aveți parmezan, îl puteți pune și pe el tot aici.
Pas 3
Mărunțim totul și vom obține crocantul de pâine. Mie mi-a ieșit cam fin, cred că merge mai bine puțin mai grosier.
Pas 4
Tăiem mozzarella felii subțiri
Pas 5
Spălăm bine legumele, le uscăm și le tăiem și pe ele felii subțiri. Presărăm peste puțină sare.
Pas 6
Ungem o formă cu ulei și aranjăm câte un rând din fiecare legumă și mozzarella, apoi reluăm până umplem tava.
Pas 7
Turnăm deasupra crocantul de pâine, fulgii de drojdie și stropim ușor cu ulei. Băgăm în cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru 40 min.
Pas 8
Pentru că mi-au rămas legume tăiate, le-am aranjat într-o altă formă respectând aceleași reguli.
Pas 9
Pentru variație, la prima tavă am mai ras niște cașcaval deasupra.
Cantitate:
6 buc
(porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)