Ingrediente
●
Carnati traditionali
400 g
sau de casa, putin afumati
●
Sare, piper negru, cimbru
2 lingurite
dupa gust
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fasolea alba se alege, se spala in 2-3 ape si se lasa la muiat timp de 10 ore.
Pas 2
Se pune la fiert la foc mic timp de o ora. Fasolea este fiarta cand incep boabele sa se crape pe mijloc.
Pas 3
Carnatii traditionali, sau de casa, putin afumati se taie rondele de 2-3 cm.
Pas 4
Carnatii taiati ii punem la prajit fara ulei intr-o cratita termorezistenta.
Pas 5
Cand s-au prajit adaugam uleiul. In uleiul incins adaugam ceapa, apoi ardeiul, ambele taiate cuburi sau felii.
Pas 6
Dupa 5 minute, timp in care am mestecat cu lingura de lemn, adaugam morcovul ras marunt. Dupa ce s-a muiat si morcovul adaugam sucul de rosii incalzit si lasa sa dea 2 clocote.
Pas 7
Dupa aceea adaugam fasolea fiarta si lasam sa fiarba impreuna timp de 15 minute. Eu acoper cratita cu un capac sa fiarba mai bine.
Pas 8
Presaram sarea, piperul, cimbrul si patrunjelul, mestecam bine, acoperim si inchidem focul.
Pas 9
Dupa 10-15 minute servim fasolea calda, impreuna cu muraturi.
Cantitate:
1 kg
( 4ortii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
expert
Timp total de pregatire:
180 min
Data publicarii: