Ingrediente
●
Rosii
3 buc
bine coapte
●
Sare, piper negru, cimbru,asafran
1 lingurita
dupa gust
●
Patrunjel verde
1 buc
cateva fire
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai pregatim carnea (tinem in apa rece sa iasa sangele) si o taiem bucatele potrivite, nu mari. La fel si sepia. Scurgem bine carnea de apa.
Pas 2
Taiem fasolea verde si ardeii bucati mai mari.
Pas 3
Usturoiul curatat, rosiile curatate de pielita si patrunjelul verde le tocam cu batidora.
Pas 4
Cand avem totul pregatit punem tigaia la foc. Spun sa avem toate pregatite pt. ca va trebui sa amestecam tot timpul sa nu se arda carnea.
Noi am facut afara pe terasa de data aceasta.
Pas 5
Punem uleiul in tigaie si prajim doua minute crevetii, apoi ii scoatem si pastram.
Pas 6
In acelasi ulei punem carnea de iepure, de pui si costitele si o prajim bine fara sa se arda (nu o saram decat cand este prajita). Amestecam tot timpul.
Pas 7
Cand carnea este bine rumenita adaugam legumele, le lasam un pic sa se caleasca si punem sepia. Amestecam (atentie ca sepia stropeste f. tare)
Pas 8
Lasam un pic si adaugam coniacul, amestecam usor...
Pas 9
...si adaugam amestecul de rosie si usturoi (atentie sa nu se arda usturoiul). Amestecam si turnam supa fierbinte.
Pas 10
Lasam sa fiarba cu supa la foc potrivit 30 minute. Amestecam din cand in cand. Gustam, daca este nevoie de sare si piper mai punem, doar ca supa este si ea sarata si carnea la fel.
Pas 11
Acum adaugam orezul, nu trebuie sa fie spalat (alegeti un orez de buna calitate si curat) pt. ca trebuie sa ramana intreg si sa nu fie lipicios.Tot acum se pune si cimbrul si asafranul, amestecam usor totul si lasam la fiert 15 minute fara sa mai amestecam deloc.
Pas 12
Inainte sa scada tot lichidul punem crevetii sa fiarba si ei un pic. Eu aici am ornat cu fructe de mare flambate la gratar, dar la cantitati nu le-am trecut pt. ca nu sunt neaparat necesare. Cand a scazut tot lichidul luam de pe foc. Daca orezul este de calitate va fi fiert dar nu foarte tare (al dente cum zicem noi aici) si boabele separate nu lipite intre ele.
Cantitate:
6 buc
(portii )
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
70 min
Data publicarii: